Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Заборгованість перед росіянами за газ виникла через борги ТКЕ, які належать олігархам?

Газоват 6085 переглядів

Опубліковано - 30.10.2013 11:36 | Всі новини | Версія для друку

Заборгованість перед росіянами за газ виникла через борги ТКЕ, які належать олігархам?
Заборгованість перед росіянами за газ виникла через борги ТКЕ, які належать олігархам?
Проблеми України з оплатою газу, про які вчора говорив глава «Газпрому» Алєксєй Міллер, пов’язані із заборгованістю теплопостачальних компаній (ТКЕ) перед НАК «Нафтогаз», яка наразі становить $2,1 млрд.

Про це пише видання «Комерсант-Україна» з посиланням на власні джерела в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України.

При цьому, за словами джерел, більше половини суми – $1,27 млрд – є боргом уряду перед ТКЕ в рамках субсидування тарифів на тепло.

Як зазначають джерела, якщо «Газпром» введе передоплату, українська монополія буде змушена перейти на аналогічний режим роботи і з теплопостачальними компаніями.

Ситуація ускладнюється тим, що минулого тижня Верховна Рада дозволила Кабміну субсидувати тарифи на тепло- та водопостачання векселями. У ТКЕ вже заявили, що мають намір використовувати ці векселі для погашення заборгованості перед «Нафтогазом», що погіршить і без того непросте становище газової компанії.

Ще однією причиною проблем «Нафтогазу», як зазначає видання, стало те, що в березні компанія вимушено поступилася Ostchem продажами газу промисловості – тільки вона є платоспроможним споживачем, продажі палива якому приносять прибуток.

Як повідомлялося раніше, вчора голова правління «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що Україна недоплатила російському «Газпрому» за поставлений у серпні газ $882 млн. Також він нагадав, що газовий контракт, у разі порушення умов платежів, передбачає перехід на систему передоплати за постачання газу. «Це питання треба вирішувати. І робити це терміново!», - наголосив Міллер.

Прем’єр-міністр Микола Азаров у свою чергу вважає, що питання оплати за російський газ перебуває в компетенції НАК «Нафтогаз України» та російської компанії «Газпром», і не вважає ситуацію критичною.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.