Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Тайожний союз» в дії: Росія вирішила самоізолюватися від цивілізованого світу

Імперія «Совок» 7857 переглядів

Опубліковано - 1.11.2013 21:08 | Всі новини | Версія для друку

Росія відмовляється від TIR
Росія відмовляється від TIR
Росія закрила кордон водіям-перевізникам без попередження, скасувавши на своїй території дію європейської «Митної конвенції про міжнародні перевезення» (TIR) як такої, що суперечить Митному кодексу Митного союзу.

Інформація про те, що Росія припинить приймати забезпечення транзиту за книжками міжнародних дорожніх перевезень (Carnet TIR) у пунктах митного пропуску вже з 28 жовтня, стала відома лише пообіді 28 жовтня.

Про це "Українській правді" повідомив один з автоперевізників, який вже 11 років займається міжнародними перевезеннями.

За його словами, офіційної інформації про нововведення з боку РФ від Федеральної митної служби РФ не було взагалі.

"Ані на сайті ФМС, ані від посадових осіб Південного митного управління (інформації не було). Вона не з’явилася до кінця понеділка", - зазначив експерт.

За його словами, про жодне "попередження заздалегідь" про зміни в оформленні документів не може навіть йтися.
"Лист про припинення забезпечення транзита за книгами МДП був підписаний 25 жовтня, а вже у понеділок, 28 жовтня з опівночі митниця припинила оформлювати грузи на пунктах пропуску", - пояснив він.

За даними експерта, про даний лист не було нічого відомо до другої половини понеділка. "Була інформація від водіїв, але офіційної інформації від ФМС не було взагалі", - додав він.

Також перевізник зазначив, що плани ФМС припинити дію книжок МДП на території Росії стосувалися 1 грудня поточного року, але не 28 жовтня.

Також експерт зазначив, що інформацію про відміну комітетом РФ "у ЗМІ взагалі не розкрито".

"Щось десь згадується, але дуже фрагментарно. А це дуже актуально для нас (перевізників, оскільки зачіпає і впливає на дуже велику кількість аспектів сфери транспорту в Україні", - зазначив експерт.

Як відомо, затори з’явилися через нові заходів щодо забезпечення транзиту, введених на Півдні Росії з 28 жовтня. З понеділка митники в якості єдиного способу забезпечення дотримання митного транзиту приймають поруку, грошову заставу, банківську гарантію, заставу майна і попереднє декларування.

Станом на 1 листопада біля трьох пунктів пропуску на кордоні України і РФ у Ростовській області оформлення на в’їзд очікували близько 400 вантажівок (не лише українських перевізників).

Керівництву Амвросіївської та Новоазовської райдержадміністрацій доручено забезпечити питною водою всіх, хто простоює в черзі на кордоні, та вставити біотуалети. На пунктах пропуску чергують бригади "швидкої допомоги".
Як повідомляють російські ЗМІ, Митний союз (МС) розробить свою систему гарантій транзиту замість книжок МДП, заявив перший віце-прем’єр Ігор Шувалов журналістам в кулуарах міжнародної виставки «Митна служба-2013» в середу в Москві

«Ми ініціюємо власну домовленість між Росією, Білоруссю і Казахстаном - ми будемо діяти за аналогією з такими ж правилами, які існують в ЄС. До того, як ці правила будуть розроблені та прийняті для перевізників вантажів, які направляються в Білорусію і Казахстан, книжки МДП будуть застосовуватися. Як будуть застосовуватися - ось завдання для російської Митної служби, та Андрій [Бельянінов, керівник ФМС] повинен цю роботу закінчити», - повідомив він.

Довідка Вікіпедії.

TIR (фр. Transports International Routiers, «Міжнародні дорожні перевезення») — система міжнародних автомобільних перевезень товарів, яка працює на основі Митної конвенції про міжнародні перевезення із застосуванням книжки МДП. Система була заснована 14 листопада 1975 року в Женеві для спрощення та узгодження адміністративних формальностей при міжнародних автоперевезеннях.

Компанії, які спеціалізуються на міжнародних вантажоперевезеннях, і є учасниками асоціації, користуються митними документами, які називаються книжками МДП (Carnet TIR), за якими дозволяється перетинати кордон без сплати мита у прикордонному пункті перетину.

Міжнародна конвенція МДП та створена на її основі система були прийняті під егідою Європейської економічної комісії.

Ця міжнародна транзитна митна система надає можливості для переміщення через кордон товарів:

- в опломбованих вантажівках чи контейнерах;
- відправлених з митниці в одній країні до митниці іншої;
- без обов’язкових повних перевірок, які займають багато часу, на проміжних кордонах;
- у визначений час, який надається митними органами, з дотриманням вимог безпеки й гарантіями.

Система перевезень TIR займається не тільки митним транзитом автошляхами, але поєднує, де це можливо, перевезення з іншими видами транспорту (наприклад, залізничним, річковим і навіть морським транспортом), у разі, якщо хоча б частина перевезення здійснюється автошляхами.

Зараз уповноважено понад 40000 міжнародних перевізників (відповідними органами своїх держав) для участі в системі TIR, і вони щорічно понад 3,2 млн разів використовують право прискореного оформлення митних документів.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.