Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У столиці назріває студентський Майдан через невиплати стипендій

За право людини Регіон: м.Київ 8765 переглядів

Опубліковано - 5.11.2013 12:26 | Всі новини | Версія для друку

У столиці назріває студентський Майдан через невиплати стипендій
У столиці назріває студентський Майдан через невиплати стипендій
Профспілки столичних ВНЗ заявили про намір провести пікети біля Кабінету міністрів України у зв´язку із затримками виплат зарплат і стипендій.

Як повідомив глава київської організації профспілки працівників освіти і науки Олександр Яцунь, у ряді київських вишів затримка виплати авансів співробітникам за жовтень становить 7-15 днів, а стипендій - від 5 до 7 днів, пише «Комерсант- Україна».

Зокрема, проблеми з виплатами є в Національній академії внутрішніх справ. Тут гроші виплачені тільки тим співробітникам, які є чинними співробітниками правоохоронних органів, при цьому сотні цивільних фахівців чекають на зарплати.

У виші зазначають, що причина невиплат в тому, що Державна казначейська служба заморозила перведення десятків мільйонів гривень, виділених академії.

Затримки з виплатами є також у НТУУ КПІ.
Аналогічна ситуація спостерігається не тільки в Києві, а й у Харкові, Кременчуці, Одесі, Запоріжжі, Чернігові, Кіровограді.

«Такі затримки з виплатами можна кваліфікувати як грубе порушення законодавства про працю. Всі наші листи до Держказначейства залишилися без відповіді. Ми ще раз звернемося до прем´єр-міністра Миколи Азарова з вимогою проводити всі виплати за другу половину жовтня відповідно до графіків. Якщо у нас знову буде інформація про затримки, то ми будемо звертатися до суду і організовувати мітинги біля Кабміну. Ми залишаємо за собою право входження в колективний трудовий спір», - заявив Яцунь.

Як повідомлялося раніше, наприкінці жовтня Президент України Віктор Янукович висловив стурбованість з приводу затримок з виплатами зарплат і назвав це ганебним явищем. За його словами, незважаючи на вжиті кроки, заборгованість не перший рік коливається в межах 1 млрд грн.

Раніше опозиція заявила, що розмір заборгованості з виплати заробітних плат бюджетникам і соціальної допомоги вже налічує більш ніж 2 млрд гривень.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.