Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки «покращення». Українці залишаються серед найбідніших в Європі

Добробут 9637 переглядів

Опубліковано - 5.11.2013 19:54 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки «покращення». Українці залишаються серед найбідніших в Європі
Хроніки «покращення». Українці залишаються серед найбідніших в Європі
За рівнем купівельної спроможності українці як і раніше залишаються одними з найбідніших жителів Європи, посівши передостаннє місце рейтингу серед 42 держав.

Такі дані щорічного звіту «Купівельна спроможність Європи 2013/2014», підготовленого експертами міжнародної компанії GfK, передають «Подробиці».

Так, середньостатистичний житель нашої країни має майже в шість разів менше грошей на щоденні витрати, ніж звичайний європеєць. За оцінками експертів, в 2013 році купівельна спроможність на душу населення в Україні складе 2,206 тисячі євро.

Купівельна спроможність відображає середню кількість грошових коштів, отриманих кожним жителем держави за рік після сплати податків, і які призначені для покриття щомісячних споживчих витрат, таких як продукти харчування, транспорт, комунальні послуги, подорожі та інші.

Згідно з прогнозами фахівців GfK, у 2013 році сукупний розмір купівельної спроможності європейських країн складе близько 6,8 трильйона євро, а в розрахунку на одного жителя Європи - 12,890 тисячі євро.

За даними дослідження, найбільшу кількість коштів на щоденні потреби мають жителі Ліхтенштейну (58,844 тисячі євро), що в 4,5 рази більше середньоєвропейського значення. Трійку найкращих рейтингу також доповнили Швейцарія (36,351 тисячі євро) і Норвегія (31,707 тисячі євро).

Серед найбідніших країн, крім України, опинилися наші сусіди - Білорусь (2,329 тисячі євро) і Молдова (1,284 тисячі євро), чий показник становить лише десяту частину середнього значення в Європі.

Крім того, згідно з дослідженням, яке щомісячно проводиться компанією GfK Україна, початок осені 2013 відзначився стрімким погіршенням споживчих настроїв українців. Вересневий індекс споживчих настроїв (ІСН) дорівнює 80,6, що на 7,2 пункту менше, ніж у серпні. Це найнижчий рівень за останні півтора року. Найбільше падіння зазнали індекси доцільності великих покупок і очікуваних змін особистого матеріального становища. Одночасно істотно зросли очікування девальвації і безробіття.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращі закони народжуються зі звичаїв”
Жозеф Жубер

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.