Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Холодна війна-2. Кремлівський провокатор в Україні, як справжне обличчя тамтешнього керівництва

Захист держави 8254 перегляди

Опубліковано - 22.02.2007 13:17 | Всі новини | Версія для друку

Холодна війна-2. Кремлівський провокатор в Україні, як справжне обличчя тамтешнього керівництва
Холодна війна-2. Кремлівський провокатор в Україні, як справжне обличчя тамтешнього керівництва
Українська сторона розцінює висловлення мера Москви Юрія Лужкова в Севастополі як крок, спрямований на нагнітання напруженості в суспільстві, підриві добросусідських відносин і стратегічного партнерства між Україною і РФ.

У відповідному коментарі прес-служба Міністерства закордонних справ України нагадує, у середу, 21 лютого, у Севастополі Лужков дозволив собі привселюдно взяти під сумнів статус Кримського півострова в складі України.

Особливу стурбованість у МЗС викликають також публічні заклики Лужкова до громадян України брати участь у масових акціях, що носять політичний характер, що є прямим втручанням у внутрішні справи іноземної держави.

Як зазначають у прес-службі МЗС, у даний час, коли україно-російські відносини спільними зусиллями президентів України і Росії поступово рятуються від заідеологізованості і стереотипів минулого, заяви російського регіонального діяча не можна кваліфікувати інакше як сплановану акцію, спрямовану на підрив цих позитивних зрушень.

"Не маючи, мабуть, повноважень виступати від імені Росії, пан Лужков, у той же час, оголосив, нібито ця сусідня країна не має наміру виконувати свої міжнародні зобов’язання, зафіксовані, зокрема, у базових угодах про тимчасове перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України", - зазначається в коментарі МЗС.

Крім того, нагадує прес-служба МЗС, усупереч зазначеним базовим угодам, Юрій Лужков взяв участь у відкритті т.зв. "Будинки Москви", побудованих на території військової частини, орендованої Чорноморським флотом РФ.

Зовнішньополітичне відомство України висловлює надію, що такі дії згаданої посадової особи одержать відповідну оцінку з боку російської влади, про що буде проінформована українська сторона.

Зі своєї сторони, українська сторона залишає за собою право вдатися до відповідних заходів, керуючись положеннями діючого законодавства, що передбачає прийняття рішень з метою запобігти створенню іноземними громадянами передумов для здійснення протиправних проявів, зв’язаних з зазіханням на територіальну цілісність і недоторканність України, зазначається в коментарі прес-служби МЗС.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.