Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Брюссель відкриває Україні шлях до газової угоди зі Словаччиною

Газоват 5857 переглядів

Опубліковано - 20.11.2013 16:00 | Всі новини | Версія для друку

Брюссель відкриває Україні шлях до газової угоди зі Словаччиною
Брюссель відкриває Україні шлях до газової угоди зі Словаччиною
ЄС врешті вдалося розблокувати газову угоду про реверсне постачання газу з Словаччини до України, аби допомогти їй скоротити свою залежність від Росії.

Про це пишуть німецька газета Die Frankfurter Allgemeine Zeitung та британська The Financial Times,

«З точки зору змісту ми знайшли компроміс, ми уклали угоду. . . яка має бути офіційно підписано між Україною та Словаччиною в найближчі кілька днів», заявив прес-секретар Європейської комісії в Брюсселі, як пише The Financial Times.

Прес-секретар Єврокомісара з питань енергетики Ґюнтера Еттінґера в коментарі Die Frankfurter Allgemeine Zeitung заявила також: «Ми зараз перебуваємо буквально перед підписанням». Як повідомляє видання, Еттінгер вже більше року проводив переговори зі словацькою та українського сторонами, лише зараз всі питання врегульовано.

Українські чиновники у коментарі The Financial Times також повідомили, що «дуже можливо» угоду підпишуть у найближчі дні, що дозволить імпорт газу через словацький коридор.

Водночас видання звертає увагу, що через тиск на Україну з боку Москви, угода про асоціацію зараз перебуває у небезпеці, тому європейські політики сподіваються, що завдяки домовленостям про можливість реверсного постачання газу зі Словаччини, вдасться втримати Україну.

«Чиновники ЄС стверджують, що сподівалися, що угода щодо газопроводу допоможе переконати президента України Віктора Януковича виконати одну із останніх необхідних для підписання угоди умов – звільнити Юлію Тимошенко», - пише The Financial Times.

В коментарі виданню український чиновник заявив що нова угода може дозволити Україні у підсумку імпортувати «до 15 мільярдів кубометрів» газу на рік з європейських ринків за нижчими цінами, ніж ті, які пропонує зараз російський Газпром. Разом зі збільшенням енергоефективності в Україні, угода могла б дозволити Україні вдвічі скоротити імпорт набагато дорожчого газу.

«Відразу після підписання розпочнеться, необхідна для реверсного потоку по транзитній лінії, модернізація газопроводу у Словаччині. Перші фізичні поставки газу із заходу на схід очікують у другій половині 2014 року», - пише Die Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Газ надходитиме від компанії RWE Supply & Trading. З цим партнером, Україна вже давно уклала рамкову угоду щодо постачання 10 мільярдів кубічних метрів на рік, яку проте поки не вдавалося виконати.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.