Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Слідчі встановили маршрут втечі Мельника

Кримінал 5514 переглядів

Опубліковано - 21.11.2013 10:08 | Всі новини | Версія для друку

Слідчі встановили маршрут втечі Мельника
Слідчі встановили маршрут втечі Мельника
Джерело з Головного слідчого управління МВС розповіло подробиці втечі екс-ректора Податкової академії Петра Мельника.

Його слова цитує КоммерсантЪ-Украина.

"Уранці 9 серпня Мельник прибув до Мінська, зупинився в готелі у національному аеропорту Мінська, а вже наступного дня він вилетів до Австрії. Там він теж довго не затримався і незабаром вилетів з Відня до Нью-Йорка", - повідав співрозмовник.

Водночас суду вдалося встановити, що керівництво міліції просто не використовувало людей, які розбиралися в роботі електронних браслетів, в ніч втечі колишнього ректора. Крім того, вчора, 20 листопада, було проведено допит заступника начальника управління кадрового забезпечення ГУ МВС в Київській області Сергія Крота.

Після бесіди вдалося встановити, що спеціально для роботи з електронними браслетами були відібрані правоохоронці, які мали "освіту, не нижчу за спеціаліста або бакалавра". Однак вони з невідомих причин так і не розпочали роботу в ту ніч.

На ці обставини поскаржився начальник сектора громадської безпеки Ірпінського міськвідділу міліції Микола Бедрій. "Я сильно лаявся з тодішнім начальником міськвідділу Юрієм Скударем, який змусив мене займатися цією роботою. Це не входило у функції міліції громадської безпеки, мені було незрозуміло, що і як слід робити", - обурився він.

Раніше стало відомо, що колишній ректор Податкової академії України Петро Мельник виявився єдиним, кому вдалося втекти, з 200 осіб, узятих під домашній арешт з електронною системою спостереження за рік дії нового Кримінального процесуального кодексу.

Мельника затримали 27 липня під час отримання від двох громадян України хабарів у розмірі 40 тисяч і 80 тисяч грн за вступ їхніх родичів у ВНЗ, яким він керував.

1 серпня Печерський райсуд Києва обрав Мельнику запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 27 вересня включно. 7 серпня на Мельника одягли електронний браслет для відстеження місця його перебування.

26 вересня, посол США в Україні Джеффрі Пайятт заявив, що американські правоохоронні органи можуть розглянути питання повернення в Україну екс-ректора Петра Мельника.

19 листопада глава ГПУ Віктор Пшонка повідомив, що США поки не відповіли на запит стосовно Мельника.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.