Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Найбільша трагедія незалежної Латвії: з-під руїн торгового центру у Ризі дістали 51 загиблого

Надзвичайна подія 8176 переглядів

Опубліковано - 23.11.2013 02:03 | Всі новини | Версія для друку

Точна кількість людей, які опинилися під завалами, достеменно не відома
Точна кількість людей, які опинилися під завалами, достеменно не відома
Кількість загиблих при обваленні будівлі супермаркету «Maxima» в Ризі, за останніми даними, досягла 51 особи. В країні оголошена триденна жалоба.

Постраждали близько 40 осіб, серед них дитина і десять рятувальників, багато з них госпіталізовані у важкому стані. Серед загиблих - троє рятувальників і четверо працівників «Maxima», повідомляє видання Delfi. Під завалами ще може бути близько п’яти осіб. Точна кількість людей, які опинилися під завалами, не відома.

21 листопада близько 18:00 впала одна зі стін будівлі і дах у торговому центрі «Maxima» в ризькому мікрорайоні Золітуде. За інформацією Державної пожежно-рятувальної служби Латвії, основний удар припав на каси і овочевий відділ. Коли на місце НП приїхали рятувальники і почали розбирати завали, звалилася ще одна стіна. Площа обвалення становить 500 метрів квадратних.

Очевидці припустили, що причиною обвалення могли стати будівельні роботи на даху будівлі, де облаштовували сад і терасу. Свідки повідомляють, що дах, що обвалився, перегородив відвідувачам магазина вихід з будівлі, людям довелося прокладати собі дорогу власними силами. За попередніми даними, основний удар припав на каси, овочевий відділ супермаркету, а також розташований в ТЦ магазин Drogas.

Трагедія в Золітуде - найбільша за кількістю людських жертв у незалежній Латвії.

Влада заявила, що виплатить сім’ям загиблих співробітників Державної пожежно-рятувальної служби, які брали участь у рятувальній операції, по 50 тисяч латів (100 тисяч доларів).

Поліція розглядає три версії події: перша версія пов’язана з порушеннями при проектуванні і наглядом за будівлею, друга - з будівництвом (будувала відома в Латвії компанія RE&RE), третя - із зберіганням на даху будівельних матеріалів, що могло спровокувати обвал.

Три дні - 23, 24 і 25 листопада - оголошено в Латвії жалобними у зв’язку з трагедією в торговому центрі Maxima. У ці дні у всій Латвії будуть підняті державні прапори в траурному оформленні.
Фото до трагедії, після першого обвалу, після другого і під час рятувальних робіт
Фото до трагедії, після першого обвалу, після другого і під час рятувальних робіт

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.