Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Одесі розігнали Євромайдан

Пістолетне право Регіон: Одеська область 7958 переглядів

Опубліковано - 25.11.2013 11:22 | Всі новини | Версія для друку

В Одесі розігнали Євромайдан
В Одесі розігнали Євромайдан
В Одесі розігнали мітингувальників проти призупинення Кабміном підготовки до підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Про це "Сегодня" повідомила глава секретаріату політичної партії "Демократичний альянс" Юлія Чухало, яка чергувала у наметовому містечку біля Дюка.

За словами активістки, сьогодні о 5 ранку на наметове містечко напали приблизно 30-40 осіб і рознесли його.

"Це були чи то бомжі, чи то колишні ув’язнені, які по команді міліції розламали намети і вигнали нас з території Приморського бульвару. Я отримала по голові, і в мене намагалися відібрати планшет. Двох наших активістів під руки повели в невідомому напрямку, а одному хлопцю довелося викликати "швидку". Нам ніхто нічого не пояснює», - розповіла Юлія Чухало.

За даними прес-служби Євромайдана-Одеса, «сотні міліціонерів оточили площу по периметру біля пам’ятника Дюку де Ришельє. Учасникам Євромайдану зачитали рішення обласного адміністративного суду, після чого за огорожу було запущено близько 30 чоловік спортивної статури, які силоміць змели на своєму шляху всі намети і прапори і завантажили у вантажівку». Учасники наметового містечка не чинили опір міліції – «сили були нерівними: на 120 міліціонерів і три десятки «братків» залишалися 24 учасники Євромайдану».

Лідера «Демократичного альянсу» Олексія Чорного забрали в автозак разом із двома соратниками. По дорозі до РВВС його було побито через те, що він спробував знімати те, що відбувається, на телефон.

Між тим сьогодні В Одесі Окружний адміністративний суд заборонив проведення акцій майже у всьому місті.

Про це йдеться в постанові суду, винесеній в ніч на 25 листопада.

У ній говориться, що з 25 листопада по 31 грудня включно заборонено всі масові заходи – мітинги, збори, пікети тощо. Тим самим задоволені позовні вимоги, з якими до суду звернувся виконком Одеської міської ради, інтереси якої на засіданні представляв в.о. директора юридичного департаменту Олександр Іщенко.

В обгрунтуванні заявленого позову виконком посилається, зокрема, на те, що до мерії звернулася Одеська міська організація Європейської партії України із заявкою про намір проведення масових акцій (чисельністю до 6 тис. чоловік) з використанням шумової апаратури. Заявник перерахував адреси проведення акцій. У своїх доводах виконком також посилається на звернення міського управління ГУ МВС в Одеській області, що клопоче перед мерією про припинення проведення масових заходів з метою забезпечення правопорядку.

Дія прийнятої судом постанови поширюється не тільки на центр Одеси, а практично охоплює всі знакові місця і прилеглі до них території у всіх 4 адміністративних районах міста.

Наприклад, під дію постанови разом з територіями біля адміністративних будівель міськради і обласної держадміністрації підпадають також районні адміністрації, будівлі міського і обласного УВС, інші адмінбудинки, включаючи, суди, прокуратури тощо.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія народу починається не з писемних згадок про нього, а з тих часів, які історична пам'ять цього народу зберегла””
Юрій Шилов

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.