Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Втрата ринку ЄС стане крахом українського АПК

Економіка 6232 перегляди

Опубліковано - 25.11.2013 13:32 | Всі новини | Версія для друку

Втрата ринку ЄС стане крахом українського АПК
Втрата ринку ЄС стане крахом українського АПК
Втрата ринку Європейського Союзу, у разі введення санкцій для України з боку ЄС, негативно позначиться на вітчизняному аграрно-промисловому комплексі.

Про це повідомив УНІАН президент Української зернової асоціації (УЗА) Володимир Клименко.

“Україна - найбільший постачальник зерна і продуктів його переробки до ЄС. Втрата ринку ЄС для українського АПК, у разі введення санкцій, мит, припинення кредитування і згортання інвестицій, буде крахом АПК”, - вважає Клименко.

При цьому він нагадав, що Україна не постачає зерно на ринок країн Митного Союзу (Росія, Білорусь, Казахстан).

Як повідомлялося раніше, 22 листопада, за тиждень до початку саміту Східного партнерства у Вільнюсі 28-29 листопада, на якому планувалося підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС, уряд України оголосив про припинення процесу підготовки до підписання договору, що викликало масові протести з боку українців у багатьох містах України.

Довідка. Міністерство аграрної політики і продовольства прогнозує експорт зерна з України у 2013/2014 МР на рівні 29-30 млн тонн, що може стати абсолютним рекордом для незалежної України. Прогноз урожаю зернових і зернобобових поточного року становить близько 61,5 млн тонн проти 46,2 млн тонн у 2012 році.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.