Аратта - На головну

19 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ЄС і Росія зацікавлені у політичному дефолті Януковича

Політика 5578 переглядів

Опубліковано - 27.11.2013 17:43 | Всі новини | Версія для друку

ЄС і Росія зацікавлені у політичному дефолті Януковича
ЄС і Росія зацікавлені у політичному дефолті Януковича
Україна топтатиметься на місці у зовнішній політиці до економічного дефолту.

Про це заявив політичний аналітик Інституту Євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач.

«Україна поки топтатиметься на місці і чекатиме кращих часів та змін. І захоче тримати паузу якомога довше. Однак, на мою думку, ні Брюссель, ні Москва довго тримати цю паузу не збираються», – зазначив він.

Як зауважує Горбач, зважаючи на складну економічну ситуацію, Україні загрожує банкрутство, що й стане поштовхом до відновлення стосунків із Заходом.

«Оскільки Україна – фактичний банкрот в економічному сенсі та гостро потребує зовнішніх запозичень хоча б для повернення попередніх боргів, тому це триватиме до банкрутства. А воно недалеке. Орієнтована дата – приблизно квітень наступного року, коли доведеться повертати велику частку запозичень МВФ. Якщо влада продовжуватиме політику проїдання, розкрадання національних багатств, яку вона вела останні три роки, то десь приблизно на травень можемо отримати дефолт», – зазначив він.

«Зовнішні партнери Януковича починають вважати його неадекватною людиною, недоговороздатною, кому не можна позичати гроші. І це означає автоматичне банкрутство через певний час, що що залежатиме від внутрішніх ресурсів, на яких можна ще трохи протриматися», – зауважує Горбач.

Якщо Янукович усвідомить загрозу дефолту, додає експерт, то змушений буде повернутися до відновлення відносин з Заходом з метою порятунку самої системи.

«Але чи захоче він це робити і чи розуміє це – залишається загадкою», – додав експерт.

Горбач прогнозує, що у випадку розуміння загрози дефолту Янукович знову апелюватиме до Заходу, зокрема, Міжнародного валютного фонду чи інших міжнародних фінансових установ.

«Можливо в цьому захоче взяти якусь участь і Російська Федерація, але вони обмежені у своїх фінансових ресурсах, бо світова економічна криза зачепила і їх», – зазначив експерт.

А блеф Януковича, який він демонстрував досі, як зауважує Горбач, не може тривати безкінечно.

«Всі давно пересвідчились, ця гра – абсурдна сама по собі і це пряма дорога до дефолту, в якому насправді будуть зацікавлені обидві сторони (ЄС і Росія. - Ред.), щоб це був політичний дефолт Януковича. Плюс в цьому буде зацікавлена українська опозиція. Єдиний, хто постраждає, це українська економіка і громадяни», – зазначив він.

21 листопада Кабінет міністрів призупинив процес підготовки до укладання угоди про асоціацію з ЄС. Виступаючи на наступний день у Верховній Раді, Азаров запевнив, що призупинення підписання угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі з Євросоюзом зумовлене критичною ситуацією в економіці України та необхідністю відновлення активної торгівлі з Росією.

В інтерв’ю українським телеканалам президент Віктор Янукович заявив, що братиме участь у саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі 28-29 листопада, але буде готовий підписати угоду про асоціацію тоді, коли умови підписання влаштовуватимуть обидві сторони.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.