Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У неділю Київ повстав

За право людини Регіон: м.Київ 9456 переглядів

Опубліковано - 1.12.2013 18:26 | Всі новини | Версія для друку

У неділю Київ повстав
У неділю Київ повстав
Сьогодні сотні тисяч киян вийшли на віче. Із заходом сонця провокатори перетворили мирну акцію протесту у бунт.

Ранком на заклик опозиції сотні тисяч киян вийшли на мирну акцію протесту у парк Шевченка, який не зміг вмістити всіх бажаючих.

З парку Шевченка люди попрямували Хрещатиком на майдан Незалежності. Загалом до акції протесту приєдналося більше 500 тисяч киян та громадян, які приїхали з інших регіонів України.

В цілому, від самого початку, акція відбувалася мирно. Мітингувальники, в переважній більшості, були налаштовані не агресивно.

Лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк сказав: «Майдан тепер належить нам – українцям. Ми залишаємося на Майдані».

Яценюк попросив людей розступитися, щоб пропустити машини з озвучкою. Після цього розпочнеться народне віче.

Оскільки людей було забагато, учасники акції, які прибули на майдан Незалежності, знесли загороджувальні металеві щити, якими було обнесене місце спорудження новорічної ялинки. Демонстранти повісили на ялинку прапори України і ЄС.

Але навіть цього місця на всіх не вистачило і громадяни облаштувалися на Хрещатику до перехрестя з вулицею Прорізною. Також мітингувальники густо стояли на схилах вулиці Інститутської біля Жовтневого палацу.
Штурм будівлі столичної влади
Штурм будівлі столичної влади
У розпал віче на Майдані, група невідомих молодиків атакувала будівлю, де знаходиться КМДА і Київрада. Слід зазначити, що ззовні біля будинку столичної влади не було жодного міліціонера. Що, власне, дивно, оскільки зазвичай, там, під час масових акцій - посилена охорона. Молодики, які невідомо звідки взяли каміння, розбили шибки на першому поверсі і виламали вхідні двері.

У сутінках розпочалися провокації і на Майдані. Невстановлені молодики почали кидати питарди і димові шашки. Приблизно з 16-ї години невеличкі групи громадян різного віку, які до цього спостерігали віче, невеликими групами по 7-10 осіб, почали прямувати прямувати по вулиці Городецького у бік Інститутської на вул. Банкову, де знаходиться Адміністрація Президента.

Невідомо звідки на Банковій з’явився трактор, який молодики завели і спрямували на міліціонерів, які охороняли АП. Між трактором і міліцією стали живою стіною інші протестувальники. Але ця провокація дала привід міліції до наступу на громадян. Наразі спроба штурму АП не вдалася. Є десятки постраждалих з обох боків.

Станом на цей момент більшість протестувальників повернулися на Майдан.




Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушує болі замість того, щоб надати сили”
Новаліс

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.