Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Багатодітні листоноші вистелили дорогу рушниками

Народний Вісник Регіон: Львівська область 15961 перегляд

Опубліковано - 18.05.2006 19:05 | Всі новини | Версія для друку

Багатодітні листоноші вистелили дорогу рушниками
Багатодітні листоноші вистелили дорогу рушниками
70 багатодітних листонош, які працюють у Яворівському районі на Львівщині, вистелили на лісовій галявині майже 100-метрову доріжку з вишиваних рушників до колишньої криївки вояків УПА.

Вишиваних рушників та обрусів, розповіла директор Яворівського райвузла зв’язку Ірина Матвіїв, було більше ста. Їх спершу принесли на конкурс-виставку, а коли почали оглядати, зрозуміли, що вибрати найкращу вишиту річ неможливо, – вони усі одна одної краща.

“Свято відбувалося на лісовій галявині, - розповідає пані Ірина, - на вишиття падав яблуневий цвіт, тож важко було збагнути, що красивіше, - чи створене природою, чи вишите людськими руками”. Тому й виникла ідея вшанувати вишитими рушниками пам’ять полеглих героїв”.

Пані Ірина пояснила, що місце вшанування матерів-героїнь вибрано не випадково: Юрій Липа, безневинно закатований енкаведистами, свого часу приймав пологи в багатьох селах Яворівщини. А в Іваниківському лісі діяв госпіталь, де він лікував травами поранених.

У 56 листонош Яворівщини – по троє дітей. У десяти – по четверо. П’ятеро яворівських матерів мають по п’ятеро дітей. У Наталі Охап – листоноші села Смолин – семеро. У Ганни Марків із Залужного – дев’ятеро. А у листоноші з хутора Поланки (село Вороців) – аж одинадцятеро дітей.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Народний Вісник»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Три речі роблять націю великою і процвітаючою: плодоносний ґрунт, діяльна промисловість і легкість пересування людей і товарів”
Френсіс Бекон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.