Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Арбузов пояснює падіння гривні політичними причинами

Економіка 7216 переглядів

Опубліковано - 5.02.2014 12:11 | Всі новини | Версія для друку

Арбузов пояснює падіння гривні політичними причинами
Арбузов пояснює падіння гривні політичними причинами
Курсові зміни на валютному ринку відбуваються внаслідок політичного протистояння, заявив в. о. прем’єр-міністра України Сергій Арбузов під час засідання Кабміну 4 лютого.

«Політична нестабільність тисне на ринок готівкової валюти, є напруженість, всупереч відсутності економічних підстав для цього», - сказав Арбузов.

В. о. прем’єр-міністра наголосив, що за підсумками 2013 року розмір платіжного балансу був позитивним і склав $2 млрд.

«Учора Нацбанк оприлюднив платіжний баланс за минулий рік. Його сальдо позитивне і становить $2 мільярди. Нагадаємо, в 2012 році сальдо було мінус $4 млрд. Як бачите, жодних фундаментальних економічних причин для занепокоєння немає, тому вкотре закликаю всіх якнайшвидше залагодити конфлікт», - сказав Арбузов.

Як впливають мітинги на курс гривні

Напередодні виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко заявив, що ситуацію з ліквідністю гривні в Україні погіршують політичні протистояння.

"Україна повторює траєкторію руху девальвації національних валют більшості країн, що розвиваються. І в Україні цю ситуацію погіршує політичне протистояння. Тільки за минулу середу, четвер і п’ятницю приватний бізнес в Україні втратив більше двох мільярдів доларів. Можете самі прогнозувати ситуацію, я вам цифри назвав", - зазначив він.

Уряд обіцяє тримати курс

Як заявив народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, уряд буде тримати курс долара в рамках 8,4-8,7 гривень.

Він також додав, що курс буде коливатися в зв’язку з політичною ситуацією.

"Курс буде стабільний, але він буде коливатися, тому що впливає на нього і нинішня політична ситуація, це очевидно. Нам треба швидко залагодити ситуацію, оскільки це впливає на економіку і на економічні рейтинги. Тому в цьому відношенні ми не повинні погіршувати ситуацію", - зазначив регіонал.

НБУ обіцяє, що обвалу не буде

Незважаючи на коливання курсу національної валюти, у Національному банку України обіцяють, що обвалу гривні не буде.

Зокрема, як заявив радник голови НБУ Валерій Литвицький, Нацбанк вчасно виходить на міжбанківський валютний ринок, щоб забезпечити основну конституційну функцію установи - стабільність гривні. За його словами, НБУ тримав, і надалі буде тримати в полі зору ціни і обмінний курс гривні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушує болі замість того, щоб надати сили”
Новаліс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.