Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Бензин подорожчає і може стати дефіцитом?

Економіка 7197 переглядів

Опубліковано - 10.02.2014 18:49 | Всі новини | Версія для друку

Бензин подорожчає і може стати дефіцитом?
Бензин подорожчає і може стати дефіцитом?
Оператори ринку нафтопродуктів України попереджають про те, що внаслідок дії постанови Нацбанку №49 про обмеження операцій на міжбанківському валютному ринку можуть зрости ціни на паливо і навіть виникнути його дефіцит.

Про це йдеться у повідомленні асоціації Об’єднання операторів ринку нафтопродуктів України.

Зокрема, зазначають в асоціації, причиною дефіциту і затримок із поставками може стати підпункт 5 пункту 4 постанови про встановлення порядку придбання валюти протягом не менше шести банківських днів.

У повідомленні наголошується, що це обмеження вже не дозволило імпортерам нафтопродуктів своєчасно оплатити законтрактований ресурс, призвело до зриву контрактних зобов’язань перед зарубіжними партнерами і тим самим створило передумови для дестабілізації системи забезпечення нафтопродуктами ринку України.

“Початок дії нового порядку придбання валюти і наступних розрахунків із зарубіжними контрагентами може призвести до непередбачуваних наслідків, включаючи дефіцит палива та неконтрольоване зростання цін”, - заявив голова асоціації Леонід Косянчук.

За його словами, нові правила конвертації валюти та платежів призведуть до заморожування “величезних сум”оборотних коштів, внаслідок чого операторам ринку доведеться поповнювати ці кошти за рахунок комерційних кредитів. Це, у свою чергу, буде чинити додатковий тиск на собівартість і, відповідно, на кінцеву вартість нафтопродуктів для споживачів.

Асоціація звертається до Нацбанку, Кабінету міністрів, Міністерства енергетики та вугільної промисловості, Міністерства економічного розвитку і торгівлі з вимогою “у терміновому порядку“внести зміни до постанови №49.

“Як вихід із ситуації, що склалася, необхідно негайно віднести нафтопродукти до товарів, на операції із закупівлі валюти за якими обмеження, передбачені постановою №49, не поширюються”, - сказано в повідомленні.

Україна споживає близько 80% імпортних нафтопродуктів.

Постанова Нацбанку №49, якою вводяться обмеження на проведення операцій на міжбанківському валютному ринку, діє від 7 лютого.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.