Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Будівельники засвоїли гроші інвесторів. Інвесторам житло не світить

Регіональні новини Регіон: м.Київ 7513 переглядів

Опубліковано - 2.03.2007 18:46 | Всі новини | Версія для друку

Будівельники засвоїли гроші інвесторів. Інвесторам житло не світить
Будівельники засвоїли гроші інвесторів. Інвесторам житло не світить
ТОВ Київвисотбуд і ТОВ Агробудпереробка Лтд призупинили будівництво п’яти житлових будинків у Києві й області через брак фінансування. Перед інвесторами діалема:або втратити все, або шукати гроші...

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив директор ТОВ Київвисотбуд і ТОВ Агробудпереробка Лтд Єгор Земльов.

За його словами, близько 1500 вкладників, які вклали кошти в будівництво нерухомості, можуть залишитися без житла, оскільки для його завершення необхідно близько 1 млрд. грн.

За даними Земльова, тільки один об’єкт у Чубинському готовий на 83%. Ступінь готовності житлового будинку в Борисполі складає 50%, у Києві на вулиці Старонаводницька - 39%, на вулиці Сім’ї Сосніних - 58%, 4-й мікрорайон ще не починав будуватися. У цілому було заплановано будівництво більше 1500 квартир, а також нежилих приміщень і паркингів.

Як повідомив радник з питань безпеки ТОВ Київвисотбуд Віталій Маслов, причиною нестачі коштів для закінчення будівництва житла стало фінансове шахрайство з боку колишніх співвласників обох компаній Миколи й Олександра Маринехів, яким належало по 50% акцій підприємств.

За його словами, частку Маринехи в листопаді 2006 року купила компанія, яку представляє Земльов, а другу частину акцій у липні 2006 року придбало інше підприємство, яке має відношення до Маринехи.

Як повідомив Маслов, нові власники почали проводити фінансовий аудит, який і дотепер не закінчено. Однак, їм вдалося виявити ряд порушень у фінансовій діяльності підприємств. Зокрема, за словами Маслова, колишні власники продали 17-ти інвестиційним компаніям житло з розрахунку по 1,5-3 тис. грн. за 1 кв. м, "у той час як ціна "квадрата" перевалила за $2 тис.".

Як зазначив Земльов, мотивація продажу квартир за заниженою вартістю незрозуміла для нових власників компанії. Ці компанії заплатили за житло 320 млн. грн., але цих коштів недостатньо для добудови об’єктів.

Крім того, представники нових власників компанії знайшли факти подвійного продажу квартир у будинку по вул. Сім’ї Сосніних, 4-а.

За словами Земльова, компанії також прострочили кредит під будівництво, наданий банком Київ, а 2 квітня потрібно погашати кредит у розмірі 100 млн. грн., який був наданий банком Форум під заставу майнових прав на 860 квартир у будинку по вулиці Сім’ї Сосніних, 4-а.

За словами Маслова, 21 лютого на підприємство було вчинено рейдерську атаку. Група молодих людей захопила головний офіс підприємства в селі Мала Олександрівка Бориспільського району.

Дотепер нове керівництво компанії не має доступу на підприємство, а також до бухгалтерських документів. Зараз дії колишніх власників компанії вивчають відповідні компетентні органи, додав він.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.