Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Докази злочину Януковича. Снайпери спецпідрозділів розстрілювали людей, провокуючи війну

Кримінал 7129 переглядів

Опубліковано - 25.02.2014 19:06 | Всі новини | Версія для друку

Докази злочину Януковича. Снайпери спецпідрозділів розстрілювали людей, провокуючи війну
Докази злочину Януковича. Снайпери спецпідрозділів розстрілювали людей, провокуючи війну
Снайпери, які стріляли в протестувальників 20 лютого на вулиці Інститутській у центрі Києва, працювали з будівлі Кабміну, готелю Україна та інших. У людей, екіпірованих касками, бронежилетами і щитами, не було жодного шансу захиститися від снайперських пострілів.

Журналісти програми Гроші запитали думку збройових експертів щодо гвинтівок, якими були озброєні снайпери в урядовому кварталі.

"Це дорога снайперська гвинтівка високого класу. Зовні дуже схожа на серію англійських снайперських гвинтівок АV, АЕ, аVL. Це одна з найбільш точних і дорогих на сьогодні снайперських гвинтівок", - сказав експерт.

Народний депутат від партії Батьківщина Геннадій Москаль вважає, що крім спецзагону Альфа, був ще один, назва якого Тінь. Він був створений спеціально для забезпечення порядку при проведенні чемпіонату з футболу Євро-2012.

"Він називався підрозділом з проведення спеціальних операцій", - повідомив Москаль.

Саме для цього підрозділу на бюджетні кошти були придбані особливі снайперські гвинтівки. Так, для внутрішніх військ закупили спецтехніки на 106 млн грн. Серед бронежилетів і прицілів 80 британських гвинтівок АV по $10 тис. кожна. Саме такі гвинтівки були помічені у бійців біля Адміністрації президента 20 лютого.

На думку Москаля, керував спецоперацією досвідчений полковник Сергій Асавалюк, який раніше служив снайпером у спецпідрозділі СБУ Альфа. Москаль переконаний у тому, що, швидше за все, в Асавалюка був наказ не просто вбивати, а розгорнути громадянську війну. "Повинні були бути вбиті мітингувальники, але також повинні були бути вбиті і з боку правоохоронних органів. Це за сценарієм", - додав нардеп.

Зокрема, біля Жовтневого палацу в Києві, ймовірно, був помічений саме Асавалюк. Він лежав на землі і стріляв зі снайперської гвинтівки.

"Його можна ідентифікувати - всі були в касках, а він без каски. Він ніколи не надягав каску", - зазначив народний депутат.

Нагадаємо, керівництво МВС порушило кримінальну справу щодо масового вбивства людей у центрі Києва. У причетності до цього злочину підозрюються десятки чиновників.








Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.