Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Велика сімка» відмовляється брати участь у саміті з Росією в Сочі

Світ навколо нас 6324 перегляди

Опубліковано - 3.03.2014 07:23 | Всі новини | Версія для друку

«Велика сімка» відмовляється брати участь у саміті з Росією в Сочі
«Велика сімка» відмовляється брати участь у саміті з Росією в Сочі
Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Великобританія, США і ЄС зупиняють підготовку до саміту «Великої вісімки» в Сочі. Згідно із заявою «Великої сімки», країни вважають дії Росії очевидним порушенням суверенітету України.

Про це йдеться у заяві, розміщеній на сайті Білого дому, повідомляє «Українська правда».

У заяві наголошується, що дії Москви несумісні з діяльністю «Великої вісімки», до складу якої Росія увійшла в 1997 році.

«Ми відзначаємо, що дії Росії в Україні (...) порушують принципи і цінності, на яких засновані G-7 та G-8. Таким чином, ми вирішили призупинити на участь у заходах, пов’язаних з підготовкою запланованого саміту G-8 в Сочі в червні до тих пір, поки ситуація не повернеться до того стану, коли G-8 може вести змістовне обговорення», - заявили члени «Великої сімки».

Дії Росії в заяві названі «явним порушенням суверенітету і територіальної цілісності України», що порушує зобов’язання Росії, взяті нею згідно зі Статутом ООН, та її базовою угодою 1997 року з Україною.

«Ми закликаємо Росію вирішувати будь-які питання, пов’язані з безпекою і порушенням прав людини, шляхом прямих переговорів, через міжнародне спостереження або посередництво під егідою ООН або Організації з безпеки і співробітництва в Європі. Ми готові підтримати такі кроки», - йдеться у заяві.

Представники «Великої сімки» підкресилили, що підтримують збереження суверенітету України. «Ми зобов’язуємося надавати підтримку Україні в її намаганнях відновити єдність, стабільність і політичне та економічне здоров’я країни», - зазначають вони.

Для цього Україні обіцяють підтримку у співробітництві з Міжнародним валютним фондом в рамках обговорення нових програм і здійснення необхідних реформ.

«Підтримка МВФ буде мати вирішальне значення для отримання додаткової допомоги від Світового банку та інших міжнародних фінансових установ, ЄС і двосторонніх джерел», - підкреслили у заяві.

Відзначимо, що, як повідомляє Reuters, міністр фінансів США Джек Лью пообіцяв надати Україні всю необхідну допомогу. «Сполучені Штати готові працювати працювати у рамках двосторонніх та багатосторонніх програм, щоб забезпечити надання Україні такого обсягу допомоги, який їй необхідний», - зазначив він.

Раніше повідомлялося про відмову окремих країн-учасниць самітів G8 від підготовки до зустрічі в Сочі, яка має відбутися в червні 2014 року. Так, про припинення підготовки до саміту заявляли в США, Великобританії, Канаді та Франції. Тепер до них приєдналися і інші члени «Великої сімки». Зокрема, у понеділок, 3 березня, заклопотаність з приводу рішення Росії про можливе введення військ на Україну висловили в МЗС Японії.

Глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер 2 березня висловився проти можливого виключення Росії з числа учасниць «Великої вісімки». Зокрема, він зазначав, що формат G8 дозволяє країнам Заходу вести прямий діалог з Росією, і їм не варто жертвувати. Увечері 2 березня стало відомо, що Володимир Путін після розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель погодився на створення групи з розслідування ситуації в Криму.

Приводом для негативної реакції світових держав на адресу Росії стало рішення Ради Федерації дозволити можливе збройне втручання в події на Україні для «забезпечення безпеки російських громадян», які перебувають на території цієї країни. За відповідним дозволом до Ради Федерації звернувся президент РФ Володимир Путін. Раніше нова влада Криму не визнала зміну керівництва країни і заявила про лояльність Віктору Януковичу. Де-факто Росія вже ввела свої війська на півострів, які заблокували військові частини Збройних сил України.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.