Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Дострокові вибори. Верхи - не хочуть, низи не можуть. Поки що

Влада 6810 переглядів

Опубліковано - 5.03.2007 10:29 | Всі новини | Версія для друку

Дострокові вибори. Верхи - не хочуть, низи не можуть. Поки що
Дострокові вибори. Верхи - не хочуть, низи не можуть. Поки що
Чи готує парламентська коаліція антиконституційний переворот? Чи захищатиме парламент та уряд міліція у разі розпуску Верховної Ради? Чи є підстави говорити про дострокові вибори, як такі?

Парламентсько-урядова коаліція готує антиконституційний переворот. Так лідер “Нашої України” В’ячеслав Кириленко відреагував на заяву соціаліста Василя Волги, що у разі дострокового розпуску парламенту, Верховну Раду та Кабінет Міністрів захищатиме МВС.
Втім, і коаліція і опозиція наразі сходяться в одному, що правових підстав ні для дострокових президентських, ні для дострокових парламентських виборів немає.

«Це популізм та бажання дезорієнтувати суспільство»

На думку представника “Нашої України” Бориса Беспалого, нинішні заяви політиків – це популізм та бажання дезорієнтувати суспільство: “Ніяких правових підстав для дострокових президентських та парламентських виборів немає. Думаю, що логічно тут поставити крапку і не морочити людям голову. Що стосується місцевих рад, то для загальних місцевих виборів також підстав немає, але окремі ради, чи окремі міські, сільські селищні голови можуть переобиратися, там є додаткові підстави. Така ситуація може виникнути в окремих областях, районах, але це робочі моменти, весь час додаткові вибори проводяться”.

«Щоб когось пошантажувати і десь щось виторгувати...»

Про відсутність перспектив дострокових виборів і Президента, і Верховної Ради говорять і антикризовики.

Представник Партії регіонів Тарас Чорновіл називає заяви, які пролунали останнім часом з вуст представників різних політичних сил – політичною грою: “Розігрується гра і роблять політичні заяви про дострокові вибори, яких насправді бути не може, для того, щоб когось пошантажувати і десь щось виторгувати, з кимсь подомовлятися і виставити певні умови, і десь добре посвітитися, пропіаритися. У другої сторони, влади, час від часу є спроба грати методами опозиції, або ж іноді просто здають нерви. На превеликий жаль, у нас підмінюється реальна політика політичною грою”.

У виборах однозначно зацікавлений БЮТ

На думку політолога Артема Біденка, сьогодні більшість політиків не мають чіткої політичної стратегії, і достеменно не визначилися, чи потрібні їм перевибори, чи ні: “Політики, а особливо лідери політичних партій та блоків досі не визначилися з темою виборів. Єдиним винятком є Юлія Тимошенко. Для неї однозначно вибори потрібні, вона бачить, що менше вона не отримає, а може отримати більше. Для всіх інших, вибори, це явно не прорахована тема. Дії політиків, які ми сьогодні бачимо часто суперечать одні одним, і виглядають, як хаотичний рух”.

Тим часом, регіонал Василь Кисельов подав до Верховної Ради законопроект, у якому мовиться про одночасні президентські та парламентські вибори у випадку рішення про розпуск Верховної Ради. А В’ячеслав Кириленко прогнозує, що правові підстави для розпуску парламенту скоро можуть з’явитися

Від “Аратти”: між тим навіть заангажовані “соціологічні дослідження” не можуть приховати беззаперечний факт: рівень довіри громадян до органів влади, які формуються під час виборів - стрімко падає. Це означає, що суспільство стоїть на порозі чергової кризи, при чому такої, що може просто змести так звані “правлячі еліти” із владних крісел, попри їхнє бажання.

І так завані “еліти”, зокрема у “більшовики”, це добре усвідомлюють: не даремно ж з'явилася заява соціаліста Волги про те, що непопулярна влада має намір захищатися від народу зброєю МВС, яку очолює його колега по партії Цушко; не даремно двічі не судимий прем'єр, отримавши міжнародного ляпаса у ФРН, миттєво заходився підвищувати пенсії та зарплатні; не даремно регіонал Кисельов подав законопроект про дострокові подвійні вибори, за умови якщо...

Проте, якщо дісно настане це “ЯКЩО”, якого тоднаково бояться і Президент, і “більшовики”, і деякі “демократи” - ніякі законопроекти не дпоможуть. Бо народ, який є єдиним конституційним джерелом влади, цілком спроможний вирішити це питання без участі збанкрутілих політиканів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.