Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Що вже принесла Росія пересічному кримчанину?

Регіональні новини Регіон: Автономна республіка Крим 13720 переглядів

Опубліковано - 13.03.2014 16:41 | Всі новини | Версія для друку

Що вже принесла Росія пересічному кримчанину?
Що вже принесла Росія пересічному кримчанину?
З початку російської інтервенції життя в Криму кардинально змінилося. Перебування в автономії близько 19 тисяч озброєних російських військових призвело до блокування місцевим мешканцям доступу до вільного пересування, безперешкодного завезення продуктів харчування, що призводить до їх подорожчання.

Крім цього, "влада" Криму позбавляє кримчан права на доступ до готівкових коштів і депозитів, на отримання інформації тощо.

Так, самопроголошена Рада міністрів АРК ухвалила постанову, якою обмежує населення в отриманні готівкових коштів та знятті депозитів.

Згідно з документом, з метою запобігання виведення готівкових та безготівкових грошових коштів за кордон з 12 години 13 березня вводиться обмеження на видачу готівкових коштів у відділеннях комерційних банків (у тому числі через банкомати) сумою 300 грн, а також заборона зняття коштів з депозитних рахунків.

Крім цього, блокада Криму російськими військами і «самобороною» призвели до подорожчання основних продуктів харчування в АРК. Раніше, за словами місцевих продавців, було вигідно закуповувати сільськогосподарську продукцію на «материковій» Україні, тепер це неможливо через блокпост в Армянську.

Через ситуацію в Криму призупинила свою діяльність в автономії і кур’єрські компанії. Зокрема, "Нова пошта", "Автолюкс", "Нічний експрес", "Міст-експрес". Керівництво компаній повідомляє, що автомобілі не пускають на кордоні з Кримом.

Водночас, державна "Укрпошта" стверджує, що всі її кримські відділення працюють у звичайному режимі, а поштові відправлення до Криму і з нього надходять без затримок.

Певні збої спостерігалися і під час продажу залізничних квитків до Криму. 9 березня продаж квитків був призупинений. Ішлося про те, що квитки на кримський напрямок не можна буде придбати з 10 до 17 березня. В Укрзалізниці такі дії пояснювали «виникненням збоїв в автоматизованій системі продажу проїзних документів». Втім, того ж дня попередній продаж квитків відновився.

Хоча з повітряним сполученням все таки існують труднощі. Наприклад, міжнародний аеропорт "Сімферополь" 11 березня обслужив лише рейси до та з Москви. Згодом "влада" взагалі закрила повітряний простір Криму до 17 березня.

Періодично в Криму втрачається телефонний та інтернет-зв’язок, зокрема Укртелекому.

Крім цього, повністю відключене аналогове мовлення усіх українських телеканалів. Замість українських ведуть мовлення російські канали. А 7 березня в автономії відключили від інтернету перший кримськотатарський телеканал АТR.

Та російські телеканали, котрі наразі активно транслюються в Криму часто дезінформують про події в автономії. Так, в одному з сюжетів на Першому російському каналі у відеоряді про «українців, які масово втікають до Росії» показали пропускний пункт на кордоні з Польщею.

Висвітлення подій в Криму супроводжується і порушенням прав журналістів та активістів: їм погрожують, б’ють і навіть викрадають. Так, нещодавно повідомлялося про сім зниклих журналістів та активістів. Згодом п’ятьох відпустили.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Марно пояснювати дурням і начальникам: перші слухають і нічого не розуміють, другі все розуміють і тому не слухають”
Михайло Мамчич

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.