Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українські моряки спробували прорватися з облоги

Національне питання Регіон: м.Севастополь 11924 перегляди

Опубліковано - 21.03.2014 19:59 | Всі новини | Версія для друку

Українські моряки спробували прорватися з облоги
Українські моряки спробували прорватися з облоги
Морський тральщик “Черкаси” після спроби вирватися з озера Донузлав зайняв оборону й залишається вірний присязі разом з десантним кораблем “Костянтин Ольшанський”.

Про цей "Українській правді" розповів командир корабля "Черкаси" Юрій Федаш.

Він зазначив, що о 9 ранку п’ятниці минув строк ультиматуму, поставленого російськими військовими.
Кораблі "Костянтин Ольшанський", "Кіровоград", "Чернігів" пішли до причальної стінки за наказом командира бригади. "Черкаси" відмовилися виконувати такий наказ.

Після цього, командування МВС відсторонило командира бригади, і кораблі тимчасово зупинилися, а "Костянтин Ольшанський", відійшов від причалу й став на якір.

"Однак через три години, морський тральщик "Чернігів" все-таки пішов до причалу, щоб здати корабель. За ним пішов середньо-десантний корабель "Кіровоград". Вони не побачили підтримки країни, держави", - розповів він.

"Після цього ми, морський тральщик "Черкаси" під пісні "Врагу не сдается наш гордый варяг" пішов на вихід з озера Донузлав і спробував відтягти один корабель, щоб звільнити собі вихід", - розповів Федаш.

"Оскільки не вистачило потужності, почали рватися кінці, але десь протягом години ми відтягували корабель. Ми попросили допомоги в морського тральщика "Чернігів", щоб можна було відтягнути вдвох, на що ми одержали відмову", - розповів капітан тральщика "Черкаси".

За його словами, через це "операція не увінчалася успіхом".

"За цей час вертольоти підлітали, снайпери були навколо. Обстановка нарощувалася щохвилини, ми не звертали на це увагу, нас це не пугало", - додав він.

"Після того, як більше не було можливості щось робити, корабель залишив кінці, щоб не сісти на мілину. Після цього ми пішли займати оборону, став на якір і тримає кругову оборону з великим десантним кораблем Костянтин Ольшанський", - розповів Федаш.

Він також розповів, що вранці у п’ятницю написали рапорт на звільнення й зійшли з корабля 2 офіцера, один мічман і 9 людей особового складу.

Залишився корабель з екіпажем не в повному складі, але ми продовжуємо тримати оборону. "Здаватися не збираємося. Кожний член екіпажа сказав, що не хоче в такій ганьбі, як здача, брати участь", - зазначив він.

Відповідаючи на запитання, чи підняли ті кораблі, які підійшли до причалу, російські прапори, Федаш відповів, що " можливо, що в них є домовленість підняти триколор у суботу".



Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.