Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У НАТО переконані: у східних областях України діють професійні російські військові

Світ навколо нас 5402 перегляди

Опубліковано - 18.04.2014 20:10 | Всі новини | Версія для друку

У НАТО переконані: у східних областях України діють професійні російські військові
У НАТО переконані: у східних областях України діють професійні російські військові
Командувач Об’єднаними силами НАТО в Європі американський генерал Філіп Бридлав заявляє, що в Східній Україні діють професійні частини російської армії.

Про це він написав у своєму блозі.

"Складно усвідомити, що групи озброєних чоловіків у масках несподівано вийшли з народу в східній Україні і почали систематично займати урядові будівлі. Це важко зрозуміти, тому що це просто неправда. Те, що відбувається в Східній Україні, є військовою операцією, добре спланованою та організованою, і ми оцінюємо, що вона втілюється в життя з боку Росії. Лідери США і Європи публічно заявили, що вони вважають, що російські сили стоять за подіями в Україні. Я б хотів надати кілька спостережень від наших аналітиків, щоб допомогти пояснити, чому я повністю згоден з цими світовими лідерами", - зазначив Бридлав.

"Проросійські "активісти" в Східній Україні виявляють демаскуючу військову виправку і озброєння, працюють спільно так, як це відповідає роботі військ, які є частинами постійних з’єднань. Дисципліна поводження зі зброєю та професійна поведінка цих сил відповідає поведінці тренованих військових сил. Збройові дула звернені вниз, пальці не на спусковому гачку, а швидше охоплюють спусковий механізм", - цитує військове видання ЄС-плюс.

"Координоване використання сльозогінного газу і світлошумових гранат проти атакованих будівель показує рівень підготовки, який перевищує рівень нещодавно сформованої міліції. Відео цих сил на блок-постах показує, що вони уважні, постійно на ногах, зосереджені на ризики своєї безпеки і знаходяться під контролем видимого лідера. Це контрастує з типовим видом міліцейського або блок-посту, що складається зі звичайних громадян, коли зазвичай можна побачити людей, що сидять, курять і так далі", - сказано в заяві.

"Те, яким чином відбувається захоплення урядових будівель, завдаючи скоординовані удари і швидко забезпечуючи безпеку навколишньої території з допомогою загороджень і барикад, схоже на те, що ми бачили в Криму. І це знову свідчить про професійні військові дії під управлінням і командуванням, а не про дії спонтанно виниклої міліції. Нарешті, зброя і техніка, яку вони мають при собі, перш за все, використовується російською армією. Це не той тип техніки, який цивільні особи можуть придбати в свої руки у великій кількості", - упевнений Бридлав.

"Жодного з перерахованих вище пунктів самого по собі не було б достатньо, щоб прийти до висновку з цього питання, але разом вони роблять ситуацію абсолютно чіткою", - додав генерал.

Раніше в інтернет потрапило відео, на якому видно, що невідомі бойовики, в руках яких опинилася українська військова техніка у Слов’янську, які професійно вміють нею керувати. Бойовики, озброєні сучасними російськими автоматами АК-100.

На фотознімках, зроблених у Слов’янську в минулу середу, незабаром після того, як у місто пригнали українську бронетехніку, є також бойовики, які мають при собі не тільки новітні російські автомати АК-100, але і РПГ.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Марно пояснювати дурням і начальникам: перші слухають і нічого не розуміють, другі все розуміють і тому не слухають”
Михайло Мамчич

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.