Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ОБСЄ схвалила перші кроки України щодо виконання Женевських домовленостей

Світ навколо нас 4745 переглядів

Опубліковано - 22.04.2014 13:32 | Всі новини | Версія для друку

ОБСЄ схвалила перші кроки України щодо виконання Женевських домовленостей
ОБСЄ схвалила перші кроки України щодо виконання Женевських домовленостей
Чинний голова ОБСЄ Дідьє Буркгальтер схвалив перші кроки, ужиті Україною з реалізації Женевських домовленостей.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті Організації.

"Міністр закордонних справ Швейцарії, чинний голова ОБСЄ Дідьє Буркгальтер схвалив перші кроки, вжиті владою України з метою запуску імплементації заходів, узгоджених у Спільній заяві щодо України від 17 квітня 2014 року", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, голова ОБСЄ відзначив оголошення перемир’я на свято Великодня, підготовку правових рамок для амністії та початок дискусії щодо плану децентралізації.

Водночас з огляду на повідомлення про погіршення ситуації у деяких регіонах України, включаючи акти на насильства із захопленням заручників, Буркгальтер закликав Київ "подвоїти свої зусилля з планування, підготовки та початку імплементації різних заходів, визначених у Женевській заяві".

Він також висловив упевненість, що українська влада застосовуватиме конструктивний підхід для вирішення критичних ситуацій, що виникають.

Буркгальтер також підтвердив повне зобов’язання Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з допомоги владі України та місцевим громадам в рамках мандату та на основі Женевської заяви.

Водночас Буркгальтер закликав ЄС, Росію та США надати повну підтримку роботі влади України та місцевих громад, а також Спільної моніторингової місії ОБСЄ. У зв’язку з цим він попросив усіх підписантів Женевської заяви публічно закликати усі зацікавлені сторони в Україні утриматися від насильства, звільнити незаконно захоплені об’єкти та роззброїтися.

Нагадаємо, на переговорах у Женеві Україна, ЄС, США і Росія домовилися про роззброєння сепаратистів і звільнення адміністративних будівель.

Президент США Барак Обама скептично оцінив виконання Росією Женевських домовленостей.

У свою чергу державний секретар США Джон Керрі заявив, що США готові запровадити додаткові санкції проти Росії, якщо вона порушить домовленості, досягнуті у Женеві.

На думку політичного аналітика Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Володимира Горбача, домовленості у Женеві – це пауза, яку взяли усі учасники переговорного процесу, щоб спостерігати за реакцією один одного.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушує болі замість того, щоб надати сили”
Новаліс

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.