Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


85% українців проти російської інтервенції

Громадська думка 10524 перегляди

Опубліковано - 25.04.2014 15:01 | Всі новини | Версія для друку

85% українців проти російської інтервенції
85% українців проти російської інтервенції
Міжнародний республіканський інститут США оприлюднив дані соціологічного опитування щодо ставлення українців до можливого введення російських військ в Україну.

Польове дослідження для МРІ в Україні проводила соціологічна група "Рейтинг" з 3 по 12 квітня у всіх регіонах України окрім Криму. Було опитано 1200 респондентів.

Проти російських військ

Респондентыв запитували, чи підтримують вони рішення Росії надіслати війська в Україну задля захисту російськомовних громадян.

85% українців висловились проти, з них 73% сказали "точно ні", а 12% - "скоріше ні". При цьому 9% українців - за введення російських військ до України, 4% - "точно за", ще 5% - "скоріше за".

Цікавим виглядає регіональний розріз відповідей на це питання. На сході України, куди увійшла Донецька, Луганська, Харківська й Дніпропетровська області, 19% респондентів підтримали російську інтервенцію: 8% "точно за" й ще 11 "скоріше за". 69% не підтримують надсилання Росією військ для захисту російськомовних (52% - "точно ні", 17% - "скоріше ні").

На півдні російську операцію для захисту російськомовних підтримують загалом 13%, а проти виступають 75% мешканців. В центрі інтервенцію підтримують 3%, проти – 94%. На заході військову операцію Росії підтримає 1%, а 97% - проти.

При цьому серед самих російськомовних українців більшість також проти їхнього захисту з боку російської армії. 68% російськомовних українців висловились проти операції армії РФ щодо захисту російськомовних в Україні. Проте таку операцію підтримують 19% українців, які вказали, що є російськомовними.

Соціологи також запитали, чи потребують російськомовні мешканці Сходу та Півдня захисту російської армії. 88% висловились, що "ні", ствердно відповіли - 7%. При цьому на Сході таку потребу бачать 17%, а на Півдні всього 5%.

Більшість українців також виступають проти ідеї федералізації України. Цю ідею підтримують 17%, ще 2% - розділення України на окремі держави, а 73% виступають за унітарний устрій.

Рейтинги політиків

За даними опитування, 84% українців у квітні мали намір взяти участь у президентських виборах 25 травня. У березні бажаючих голосувати було 79%.

При цьому на сході країни 79% українців хочуть взяти участь у голосуванні.

За даними опитування від Міжнародного республіканського інституту, найвищий президентських рейтинг у квітні мав Петро Порошенко – 29%. За Юлію Тимошенко готові голосувати 13%, за Сергія Тігіпка 6%, Михайла Добкіна 5%, Олега Ляшка та Петра Симоненка по 4%, Олега Тягнибока, Ольгу Богомолець та Анатолія Гриценка по 3%, а за Дмитра Яроша та Наталю Королевську по 1%.

Соціологи запитали в українців, чи підтримують вони необхідність проведення дострокових парламентських виборів. 68% опитаних виступають за дочасні вибори Верховної Ради, 21% виступають проти.

При цьому у таких дострокових виборів мають намір взяти участь 81%.

Найбільше голосів на парламентських виборах зараз би набрала партія "Солідарність" у разі очолювання її Петром Порошенком – 16%. "Батьківщину" - підтримали б 15%, "Удар" - 9%, Партію регіонів – 8%, "Свободу" і "Радикальну партію" по 5%, а КПУ – 4%.
Партію "Правий сектор" Дмитра Яроша підтримує 1% українців.

Несподіваними виявились дані щодо мовної приналежності українців: 69% респондентів відповіли, що вдома спілкуються українською мовою, а 30% - російською.

Також, згідно з дослідженням, 53% українців виступають за інтеграцію до ЄС, тоді як 24% - за об’єднання з Митним союзом.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.