Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Черновецького плювали на Конституцію

Регіональні новини Регіон: м.Київ 6776 переглядів

Опубліковано - 7.03.2007 11:59 | Всі новини | Версія для друку

У Черновецького плювали на Конституцію
У Черновецького плювали на Конституцію
В другому півріччі 2007 року всі, хто приїжджає в столицю України на заробітки, будуть купувати комунальні картки.

За словами виконуючого обов’язки заступника мера Києва Олександра Ржевського, приїжджі повинні платити за комунальне навантаження столиці.

Як зазначає муніципальна газета Хрещатик, вартість картки буде складати 50-100 грн., і купувати її будуть змушені всі іногородні.

Тим же, хто приїхав у Київ на відпочинок, картку купувати не доведеться.

Оскільки за комунальне навантаження відпочиваючих будуть відраховуватися кошти з податків турфірм, готелів та інших подібних закладів.

Інші дані про нову систему не представлено.

Від “Аратти”: між тим, Конституція України чітко визначає, що громадянин має право вільно обирати як місце проживання, так й фах та місце роботи. Більш того, чинне законодавство України чітко визначає, що ринок праці в нашій державі є вільним. Отже, кожна людина має невід'ємне право на свій розсуд обирати собі місце роботи, як у фаховому, так й географічному контексті. І держава у будь-якій формі не має права чинити громадянинові перешкодичи стягувати за реалізацію цього права гроші, бо у такому випадку - це вже буде обмеження права за грошовою ознакою.

В даному випадку - чиновники мерії зазіхають на конституційні права громадян України. При тому їхня аргументація просто не витримує критики. Бо кожен працюючий у столиці має десь тимчасово мешкати, тобто, арендувати помешкання. Як відомо, у стандартну оплату аренди квартири обов'язково входить така складова, як оплата комунальних послуг. Отже, Олександр Ржевський, як мінімум, збрехав не подумавши, бо як раз приїжджі арендатори київських помешкань вимушені справно сплачувати всі так звані “навантаження”, щоб просто не опинитися на вулиці.

Разом із тим, цей інциндент яскраво проявляє очевидну тенденцію - із приходом у мерію Черновецького брутальні й безкарні порушення прав громадянина у столиці стали буденністю.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.