Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Буття у зоні влади “Регіонів”. Для народу

Зона економічного дива 9514 переглядів

Опубліковано - 8.03.2007 00:59 | Всі новини | Версія для друку

Буття у зоні влади “Регіонів”. Для народу
Буття у зоні влади “Регіонів”. Для народу
У Луганській області цього тижня у деяких районах позбавляли котельні електропостачання: у деяких районах – на півдоби, у решті – на пару годин. Але в середу енергетики постачання відновили, щоб луганці могли гідно зустріти 8 березня.

У місті Сватове Луганської області у вівторок від електропостачання відімкнули п’ять котелень. Без тепла залишилися близько шістдесяти житлових будинків, де мешкає понад 2000 людей, школа й обласна психіатрична лікарня.

У такому стані місто протримали приблизно півдоби, а потім у батареях знову забулькотіла гаряча вода.

Розповідає мешканець міста Сергій: «Відключили котельню, опалення. Нам не пояснили, чому. У квартирі батареї були холодні. Повернувся сьогодні з роботи – включили, це на один день. Потім ми довідалися, що це котельня заборгувала за електрику. Це, звісно, цікаво: ми за опалення платимо 10 гривень за квадратний метр, а у них грошей не вистачає, щоб розплатитися за світло».

У лікарнях також холодно

Саме такі приблизно події відбувалися у містах і селищах Луганщини: Свердловську, Краснодоні, Біловодську, Лутугіному. Без гарячої води у деяких містах залишилися не тільки школи й професійні училища, а й лікарні.

Обласна влада сьогодні не змогла надати коментарів щодо цих подій, ситуацію прояснив візит до «Луганського енергетичного об’єднання» – компанії, що проводила відімкнення.

Попередження не діють

Як виявилося, Національна комісія з регулювання енергетики веде доволі жорстку політику щодо «Луганського енергетичного об’єднання», вимагаючи підвищувати рівень розрахунків з теплопостачальниками.

І «Енергетичне об’єднання» вдалося до засобів профілактики. У Луганській області вони проводилися після попереджень, тимчасово відключали лише затятих боржників.

Говорить Ірина Коростельова, прес-секретар «Луганського енергетичного об’єднання»: «Хоча законодавство не зобов’язує нас попереджати перед відключенням владу чи прокуратуру, ми це робимо, щоб позбутися докорів на нашу адресу. Але ми мусимо суворіше поводитися з боржниками, особливо з тими, в кого великі борги, тобто з водо- та теплопостачальниками», – каже Ірина Коростельова, прес-секретар «Луганського енергетичного об’єднання».

Відключення поновлять. Після свят

Іще одна дрібничка: на думку прес-секретаря енергетиків, Луганщина найгірше з усіх областей України розраховується за електрику, після неї іде Донеччина.

Сьогодні, перед святами, енергопостачання поновили. Але енергетики обіцяють з наступного понеділка знову вдатися до відімкнень.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Зона економічного дива»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія народу починається не з писемних згадок про нього, а з тих часів, які історична пам'ять цього народу зберегла””
Юрій Шилов

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.