Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У ЄС вважають, що сепаратисти не спромоглися навіть зробити вигляд законності “референдуму”

Світ навколо нас 6051 перегляд

Опубліковано - 12.05.2014 12:27 | Всі новини | Версія для друку

У ЄС вважають, що сепаратисти не спромоглися навіть зробити вигляд законності “референдуму”
У ЄС вважають, що сепаратисти не спромоглися навіть зробити вигляд законності “референдуму”
Німеччина називає нелегальним “референдум”, який провели 11 травня в Донецькій і Луганській областях України проросійські терористи.

Про це сказав сьогодні міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр перед початком засідання Ради закордонних справ ЄС у Брюсселі.

"Референдум", що відбувся вчора, – нелегальний", - сказав він. Міністр зазначив, що під час сьогоднішнього засідання ситуація в Україні залишається головним питанням.

Зокрема, міністр нагадав, що сьогодні відбудеться дискусія з головуючим в ОБСЄ міністром закордонних справ Швейцарії щодо конкретних дій, які можуть бути зроблені для зниження напруженості в східній Україні.

Тим часом, міністр закордонних справ Нідерландів Франс Тіммерманс вважає, що "референдум" просто потрібно ігнорувати. "Думаю, ми повинні просто ігнорувати його", - сказав він.

"Він («референдум». – Ред.) суперечить фундаментальним принципам того, як організовуються такі вибори", - додав нідерландський міністр.

У свою чергу, міністр закордонних справ Великої Британії Вільям Хейг заявляє, що так званий референдум на Донбасі має "нульову довіру" з боку світової спільноти.

"Так званий референдум має нульову довіру в очах світу і є незаконним, не відповідаючи жодним стандартам об’єктивності, прозорості, і люди, які його організували, навіть не намагалися зробити вигляд, що вони мають намір відповідати цим стандартам. Важливо, щоб продовжувалася робота з проведення виборів 25 травня", - заявив він.

Він нагадав, що був в Україні минулого тижня і бачив "сильну підтримку серед політичних партій президентських виборів" з тим, щоб народ мав можливість зробити свій вибір.

"Я сподіваюся, що сьогодні на Раді ми побачимо сильну підтримку цих виборів і будемо продовжувати підготовку третьої стадії санкцій", - сказав Хейг.

При цьому він уточнив, що третя стадія залежатиме, в тому числі, і від поведінки Росії щодо майбутніх виборів.

Як повідомлялося раніше, 11 травня сепаратисти в Донецькій і Луганській області провели "референдум" про створення «Донецької народної республіки». За даними організаторів, в "референдумі" взяли участь більше 70 % мешканців регіону, понад 80% з яких висловилися за незалежність. При цьому Київ спростовує цю інформацію, заявляючи, що жителі Донецької та Луганської областей проігнорували референдум.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.