Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Комуністи намагаються зірвати виборчий процес на Дніпропетровщині

Вибори-2014 Регіон: Дніпропетровська область 9289 переглядів

Опубліковано - 21.05.2014 13:02 | Всі новини | Версія для друку

Комуністи намагаються зірвати виборчий процес на Дніпропетровщині
Комуністи намагаються зірвати виборчий процес на Дніпропетровщині
На Дніпропетровщині через вихід з виборчого процесу комуністів проведення голосування за кандидата на Президента України 25 травня під загрозою.

Після заяви лідера Комуністичної партії Петра Симоненка про зняття своєї кандидатури представники політичної сили почали масово відмовлятись від членства у виборчих комісіях. Якщо серед членів дільничних виборчкомів не буде необхідного кворуму, голосування може не відбутись. Спостерігачі розглядають цю тенденцію як певну технологію зриву виборів. Між тим самі комуністи такі звинувачення відкидають.

Масових вихід представників кандидата Петра Симоненка з дільничних виборчих комісій Дніпропетровщини розпочався за п’ять днів до виборів, розказують керівники комісій. Наразі в області заяви про те, що відмовляються працювати на виборах, написали сотні представників кандидата. Чи не найскладніша ситуація в Кривому Розі – там дільничні виборчкоми залишилися без понад ста членів.

В оперативному штабі з підготовки до виборів, який діє при Дніпропетровській облдержадміністрації, зазначають: це схоже на технологію, розраховану на те, щоб виборчі комісії залишилися без кворуму й результати голосування можна було поставити під сумнів. Радник голови облдержадміністрації Сергій Юхименко запевняє: проблему вирішать за рахунок «резервних кадрів».

«Уже знизили квоту: замість 12 стало 9 членів комісій, і цього достатньо для того, щоб комісія була працездатною. Лідери виборчого процесу мають резерви, і якщо будуть відмовлятися комуністи, то ОВК має право взяти людей з резерву, щоб комісія працювала», – зазначив Юхименко.

Наказу представникам Симоненка виходити з комісій не давали – депутат-комуніст

У Комуністичній партії України інформацію про те, що вони хочуть зірвати вибори на Дніпропетровщині, категорично відкидають. Народний депутат-комуніст Сергій Храпов у коментарі Радіо Свобода заявив: ніякого наказу представникам Симоненка виходити з комісій з центру не давали, вони діють «за власним бажанням». Храпов заявляє, що підсумки президентських виборів і так виглядатимуть сумнівними, якщо деякі регіони України не братимуть участі в голосуванні.

«Централізовано ніхто нікого виходити з комісій не примушував. Люди дивляться телевізор і самі вирішують, залишатись в комісіях чи не залишатись, якщо кандидат знявся у виборах. Я раджу нашим представникам думати своєю головою, чи буде гарантована їхня безпека як членам комісії, чи не буде їздити «Правий сектор» по області й питати, хто тут представники від комуністів. Ми розуміємо, що в Дніпропетровській області, як у цілому в Україні, нормально провести вибори неможливо. Звинувачення, що ми зриваємо вибори, є «геббельсівською» «качкою» з боку влади. Треба було спершу забезпечити в країні мир, а потім вести мову про вибори», – заявив представник комуністів.

Між тим в громадянській мережі «Опора», яка стежить за виборчим процесом, не сумніваються: комуністи використовують своїх членів комісії для перешкоджання виборчому процесу. За словами координатора «Опори» в регіоні Сергія Федька, про цілеспрямованість акції свідчить раптова, організована, масова відмова представників комуністів працювати в ДВК і їхні заяви про це – складені, як «під копірку». Однак Сергій Федько вважає, що проблеми з кадрами в комісіях у найближчі дні будуть вирішені, чого не можна сказати щодо якості цих кадрів.

«Дуже прикра ситуація з якісним складом ДВК: професійна, правова підготовка дуже-дуже недостатня. Скоріш за все, це пов’язано з тим, що зараз значно менший вплив адмінресурсу і адмінресурс не забезпечує дільниці якісними кадрами. Люди, які прийшли працювати за власним бажанням, на жаль, не мають відповідного досвіду. Також вони не мають часу на підготовку. Кампанія дуже коротка, і штаби кандидатів, громадські організації не встигли просто підготувати членів ДВК. Ми прогнозуємо в день виборів і черги, і затримки. Це відбуватиметься саме через недостатню компетентність членів ДВК. Вони один з одним консультуватимусь і це призведе до певних затримок, особливо у вранішній час», – сказав Радіо Свобода координатор «Опори».

В регіональних штабах різних кандидатів сходяться на тому, що вибори на Дніпропетровщині, як у більш-менш спокійному регіоні, відбудуться чесно й прозоро. Аби запобігти провокаціям та диверсіям на виборчих дільницях, правоохоронці обіцяють взяти кожну під суворий контроль.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2014»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.