Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія постачатиме газ у Китай

Газоват 6727 переглядів

Опубліковано - 21.05.2014 17:42 | Всі новини | Версія для друку

Росія постачатиме газ у Китай
Росія постачатиме газ у Китай
Росія і Китай підписали угоду, згідно з якою, російський газ постачатиметься до КНР. Загальна вартість контракту - 400 мільярдів доларів.

Після багатомісячних перемовин, Росія домовилась з Китаєм щодо постачання російського природного газу до КНР. Під час офіційного візиту російського президента Владіміра Путіна до Пекіна, державні енергетичні концерни обох країн - "Газпром" та CNPC - підписали угоду, яка передбачає, що російський газ постачатиметься Китаю впродовж 30 років, починаючи від 2018 року, повідомляє інформаційне агентство dpa з посиланням на керівника "Газпрому" Алєксєя Міллера.

Загалом до Китаю буде продано 38 мільярдів кубічних метрів російського газу через новий східний газопровід, який поєднає дві країни. Міллер наголосив, що "Газпром" навіть може отримати передоплату за газ. "Це великий контракт для "Газпрому", - заявив голова російського енергетичного концерну. - Таких контрактів у нас не існує з жодним іншим підприємством".

Президент Росії Путін, виступаючи в Шанхаї, назвав цю домовленість історичною. За його словами, це найбільший газовий контракт в радянській та російській історії, повідомляє державне російське інформаційне агентство ІТАР-ТАСС. Він також повідомив, що обидві країни домовились інвестувати близько 70 мільярдів доларів в розбудову інфраструктури та газогону.

Угоду про наміри щодо постачання російського газу до Китаю було укладено ще приблизно рік тому, під час візиту президента КНР Сі Цзіньпіня до Москви, але сторони ніяк не могли домовитись про ціну на газ. Алєксєй Міллер не став розголошувати подальші подробиці контракту. Ціна на газ - це "ділова таємниця", заявив він.

Спостерігачі зазначають, що з огляду на конфлікт із Заходом щодо України Москва вочевидь була змушена піти на значні поступки в переговорах з китайською стороною, повідомляє dpa. Інформаційне агентство припускає, що, враховуючи погрози санкціями з боку США та Євросоюзу, Росія змушена терміново шукати нових споживачів для свого блакитного палива.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.