Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Престиж України падає: після “геїв і лесбійок” на Євробаченні буде виступати особа невизначеної статі - “тіпа українка”

Мистецький погляд 13527 переглядів

Опубліковано - 12.03.2007 10:54 | Всі новини | Версія для друку

Вєрка Сердючка задавила талановитого Андрія Данилка...
Вєрка Сердючка задавила талановитого Андрія Данилка...
У фіналі міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2007», що відбудеться 10-12 травня у Гельсінкі, від України буде виступати Вєрка Сердючка.

9 березня на майданчику Національної Телекомпанії України відбулася непересічна подія, "непересічність" якої ще довго буде обговорюватися в Україні на різних рівнях, – концерт фіналістів національного відбіркового етапу міжнародного телевізійного пісенного конкурсу «Євробачення-2007», повідомляє прес-служба Першого національного.

Пряма трансляція першої частини концерту розпочалася о 20.00, й цілковито складалася із виступів сімох фіналістів, які успішно пройшли попередній відбір журі конкурсу. Порядок виступів виконавців визначило жеребкування.

Першим на сцену студії НТКУ вийшов власник шикарного тенору, професійний оперний співак, визнаний найкращим класичним голосом Іспанії 2004-05, GODO (Юрій Лук’яненко). Одразу після нього потужну пісню про вічне кохання «I will be» буквально виплакала зі сцени популярна співачка Євгенія Власова, вразивши глядачів не лише вокальними даними, але й глибокою чуттєвістю. Наступною надійшла черга Олени Гребенюк, представниці оперного мистецтва, переможниці Euro Video Grand-Prix-2006, хоча й не суперпопулярної на батьківщині, але, безперечно, майстерної як у виконанні потужним сопрано, так і у сценічному дійстві.

Ліричну атмосферу перших трьох виступів вщент зруйнувала четверта учасниця, Вєрка Сердючка (Андрій Данилко). Починаючи зі слів «зібен, зібен, ай лю-лю», й аж до завершальних «окей, хепі енд!» кожен, кому не чужий здоровий кітч, мав змогу отримати заряд бадьорості від чудового інтернаціонального міксу малозначущих слів, підкреслено незграбно-еротичного танцювального супроводу (тонкий натяк на те, що українці ні танцювати не вміють, ні на еротиці не знаються? - "Аратта"), зодягненого у сріблясті костюми та, безперечно, нестримної харизми зірки (яку Вєрка, до речі, завбачливо зробила елементом свого капелюшка).

Своїми дивовижними низькими голосами, розкішними фігурами та пластикою рухів приємно вразили «Не Ангели», що заспівали твір «Я знаю, это ты». Різким контрастом до них був наступний учасник – Василь Бондарчук, зодягнений у серйозний чорний костюм та легку неголеність, який виконав любовну пісню «Серебро». Завершили першу частину концерту «Ангели» у виконанні гурту Авіатори, - пісня, звичайно ж, про ангелів, що виконується обов’язково у білих одежах із зав’язаними зеленими стрічками очима.
“Чим гірше - тим краще” - ніколи такого не було серед української культурної традиції...
“Чим гірше - тим краще” - ніколи такого не було серед української культурної традиції...
За кілька хвилин до дев’ятої, щойно останні виконавці зійшли зі сцени, ведучі концерту оголосили про початок інтерактивного голосування, а заразом й антракт на новини. Після повернення до концертної студії о 21.20 глядачі Першого Національного мали змогу ознайомитися з історією участі України у міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення», та побачити нові твори у виконанні учасників 2003 та 2006 року – Олександра Пономарьова та Тіни Кароль.

Продовжили шоу гості з Європи, вже обрані представники країн-учасниць МПК «Євробачення-2007». Їх виступи довели, що любов була й лишається домінуючою темою конкурсу – у словах пісні, як це було у випадку мальтійки Олівії Люіс (Olivia Lewis), зовнішності й манері виконання для Дмитра Колдуна з Білорусі, глибоко-інтимній дружбі народів для польського гурту «Jet Set» та румунського колективу «Todomondo». Останнім акордом програми стало кохання на відстані – замість себе самого Dj Bobo, швейцарський учасник «Євробачення» з великим стажем, надав гарний та яскравий запис кліпу.

Зрештою, надійшов час оголошення переможця. Ним, за результатами одностайного голосування глядачів та членів журі, стала Вєрка Сердючка (а в цьому ніхто і не сумнівався, якщо врахувати пряму підтримку цього персонажу з боку жюрі задовго до результатів остаточного жеребкування, - "Аратта"), діставши від перших майже шість з понад сімнадцяти тисяч загальної кількості голосів, а від других – сімку, найвищий можливий бал.

На прес-конференції присвяченій концерту, народна улюблениця (назвати виконавцем "народним улюбленцем" не повернувся язик навіть у прес-службі Першого національного - "Аратта") навіть у формі монологу розповіла про усі складнощі шляху до слави, відзначила успіхи розвитку Першого Національного, й своїм оптимізмом, почуттям гумору та олімпійським спокоєм вкотре довела своє право представляти країну за кордоном, бодай у жартівливо-грайливому жанрі.

Організатори відбору та члени журі Олена Мозгова (директор ТО музичних та розважальних програм НТКУ) та Віталій Докаленко (президент НТКУ) висловили впевненість у тому, що Вєрка Сердючка має усі шанси на перемогу у МПК «Євробачення-2007».

За словами народного артиста України Яна Табачника (є такий персонаж на українській сцені, що представляє не зовсім українські мистецькі кола, а скоріше - єврейські, хто не пам`ятає, - це такий депутат-гармоніст від ПР, який свого часу погрожував демонстративно носити шестикутну "зірку Давида" - "Аратта") , який замінив у складі журі конкурсу Володимира Гришка, Данилко є саме тим виконавцем, який має їхати і представляти Україну на Євробаченні-2007.

Його епатажність та драйвовість вразила метра української естради. “Якби Сердючка поїхав на джазовий фестиваль, тоді він не мав би жодного шансу. Євробачення перестало бути пісенним конкурсом, тут більший акцент ставиться на шоу-програму”. Друге місце Табачник віддав Євгенії Власовій, також він відзначив дівчат з гурту “Не Ангели”, які не так давно увірвалися на нашу естраду.

Від “Аратти”. Після "геїв і лесбійок" Тіни Кароль (Тетяни Ліберман) на минулорічному конкурсі, виконавець невизначеної статі у білих панчохах, з надувними цицьками, блискучим вбарнням та зіркою на голові, ще менш дозволить пересічному європейцю ідентифікувати українського виконавця. Після таких "культурних проривів" цілком зрозумілим стає 118 місце України серед 124 країн у рейтингу туристичної привабливості країн за наявністю культурних пам`яток. Подивиться закордонний глядач на це це чудо в пір`ях, місце якому як не в цирку, так на п`яному сільському весіллі - виключно внутрішнім "продуктом", і одрази втратить бажання "відкривати" для себе нову країну...
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Мистецький погляд»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Справедливість без сили і сила без справедливості - обидві потворні”
Жозеф Жубер

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.