Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Газова війна-3. Якщо за два дні не вдасться домовитися з «Газпромом» - розпочнеться міжнародний арбітраж

Газоват 5895 переглядів

Опубліковано - 27.05.2014 12:58 | Всі новини | Версія для друку

Газова війна-3. Якщо за два дні не вдасться домовитися з «Газпромом» -  розпочнеться міжнародний арбітраж
Газова війна-3. Якщо за два дні не вдасться домовитися з «Газпромом» - розпочнеться міжнародний арбітраж
Якщо до 29 травня між НАК «Нафтогаз України» і російською компанією «Газпром» не будуть підписані договори про зниження ціни на природний газ для України, то компанії зустрінуться в Стокгольмському арбітражі.

Про це під час засідання Кабміну заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Якщо до 29 числа між НАК «Нафогазом» і «Газпромом» не будуть підписані документи, то ми зустрічатимемося в Стокгольмському арбітражі», - сказав Яценюк.

«Ми готові платити за своїми зобов’язаннями, це свята справа, але повинна бути підписана якась угода», - наголосив прем’єр-міністр України.

Окрім того, присутній на засіданні уряду міністр фінансів Олександр Шлапак сказав, що на сьогодні є необхідна сума для того, щоб погасити газові борги перед «Газпромом», але поки що не зрозуміла ціна на російський газ.

«Нагромаджено необхідну суму для того, щоб здійснити розрахунок з російськими партнерами, але ясності на сьогодні поки що немає, яка ціна буде газу. А тому підрахувати достатність грошей для того, щоб збалансувати і підстрахувати НАК «Нафтогаз Україна», неможливо», - сказав Шлапак.

Як повідомлялося раніше, «Нафтогаз» готовий заплатити «Газпрому» $4 млрд за газ за зниженою ціною.

На даний момент борг «Нафтогазу України» «Газпрому» становить $3,5 млрд. Українська сторона припинила платежі, вимагаючи знизити ціну газу. «Газпром» через накопичених боргів заявив про переведення України з червня на авансову систему оплати.

Ішлося про те, що якщо до 2 червня «Газпром» не отримає передоплату, з ранку 3 червня постачання газу в Україну будуть припинені. Це може поставити під загрозу і поставки газу європейським споживачам.

З метою запобігання кризи профільні чиновники Росії, Єврокомісії та України вже двічі проводили консультації для врегулювання ситуації.

Тим часом, Україна готується до подачі позову до Стокгольмського арбітражного суду, оскільки контракт між НАК «Нафтогаз України» і АТ «Газпром» є невигідним, а ціна на російський газ – занадто завищена.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.