Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Під час штурму військової частини російські терористи прикривалися родичами військовослужбовців

Захист держави Регіон: Луганська область 7202 перегляди

Опубліковано - 29.05.2014 13:51 | Всі новини | Версія для друку

Під час штурму військової частини російські терористи прикривалися родичами військовослужбовців
Під час штурму військової частини російські терористи прикривалися родичами військовослужбовців
Під час штурму військової частини Національної гвардії на Луганщині нападники прикривалися родичами військовослужбовців та іншими мирними людьми, погрожували підірвати приміщення.

Тому військові мусили відступити, повідомляє прес-служба Нацгвардії.

"Під час нападу офіцери та військовослужбовці військової служби за контрактом відстрілювалися та протистояли нападникам, та змогли протистояти першій спробі захоплення частини. Декілька нападників під час штурму були знищені, з боку правоохоронців важко поранено одного бійця-контрактника", - зазначає прес-служба.

Проте згодом "на звуки пострілів прийшли рідні, батьки військовослужбовців та журналісти".

"Цим скористалися нападники та вдалися до цинічних дій. Під дулами автоматів та виказуючи погрози стріляти на ураження, злочинці прикривалися мирними людьми немов живим щитом, змусили їх іти уперед і вдерлися таким чином на територію військової частини, атакували адміністративне приміщення та порушили газопровід казарми солдат", - заявляє Нацгвардія.

"При цьому перший поверх будівлі злочинці заповнили батьками військовослужбовців та погрожували підірвати приміщення", - наголошує прес-служба.

"З метою запобігання вибуху військовослужбовці були змушені відступити. Певна частина будівель залишилася в руках нападників, захоплено частину зброї правоохоронців", - йдеться в повідомленні.

Військовослужбовці строкової служби були відведені на безпечну відстань та передислоковані в іншу частину військового містечка.

"У цей самий час бойовики вчинили спробу захопити ще один військовий об`єкт – окремо дислокований підрозділ у місті Олександрівську Луганської області. О 21-45 напад бойовиків на військову частину Національної гвардії України відбито", - повідомляє Нацгвардія.

"Втрат серед особового складу підрозділу немає. Після невдалої спроби штурму нападники відступили від території об`єкту", - йдеться в повідомленні.

Депутат Олег Ляшко повідомляв, що під час штурму військової частини на Луганщині терористи теж прикривалися мирними людьми.

Як повідомили джерела Тиждень.ua, у Луганську солдати Нацгвардії таки здалися і погодилися на передислокацію.

Нагадаємо, вдень 28 травня терористи напали на військову частину №3035 Східного територіального об`єднання Нацгвардії (полку з конвоювання засуджених та осіб, взятих під варту).

Пізніше прес-служба Нацгвардії повідомила, що напад нібито відбито.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.