Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна частково заплатила за російський газ, переговори продовжать у понеділок

Газоват 7071 перегляд

Опубліковано - 30.05.2014 20:22 | Всі новини | Версія для друку

Україна частково заплатила за російський газ, переговори продовжать у понеділок
Україна частково заплатила за російський газ, переговори продовжать у понеділок
Єврокомісар із питань енергетики Ґюнтер Еттінґер повідомив сьогодні, що Україна перерахувала російському «Газпромові» частину свого газового боргу.

Наступне коло переговорів представників Європейського союзу, України і Росії відбудеться в понеділок, оголосив він на прес-конференції після нинішнього кола таких переговорів у Берліні, на якому сторони не дійшли остаточної згоди.

Міністр енергетики України Юрій Продан, зі свого боку, повідомив, що «Нафтогаз України» переказав на рахунок «Газпрому» 786 мільйонів доларів. За словами Продана, це борг за лютий і березень цього року, за які Україна не оскаржує ціни на газ.

Міністр енергетики Росії Олександр Новак додав, що через вечір п’ятниці російська сторона зможе підтвердити надходження цих коштів на рахунок не раніш як у понеділок, 2 червня.

Росія стверджує, що загальний несплачений борг України за газ становить 4 мільярди доларів, і вимагала до сьогодні сплатити принаймні половину, 2 мільярди, і ще 750 мільйонів наступними днями як передумову продовження переговорів щодо ціни на газ.

Україна заявляє, що Росія в односторонньому порядку підвищила ціну на свій газ до неринкових рівнів, і домагається корекції цієї ціни в бік зниження. У Києві попереджали, що в разі незгоди Москви на це скаргу передадуть на розгляд Стокгольмського арбітражу, як передбачають чинні газові контракти 2009 року.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.