Аратта - На головну

11 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки окупації. У Криму відбирають храми УПЦ

Імперія «Совок» Регіон: Автономна республіка Крим 6799 переглядів

Опубліковано - 2.06.2014 14:07 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки окупації. У Криму відбирають храми УПЦ
Хроніки окупації. У Криму відбирають храми УПЦ
У Криму відбирають храми в Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП).

Так звані «казаки» та представники кримської «самооборони» нападають на священиків і погрожують фізичною розправою. Кримська єпархія скаржиться на бездіяльність як місцевих правоохоронців, так і представників офіційного Києва. Єдину можливість захисту своїх прав священики вбачають зараз у допомозі Заходу.

О 8 ранку у неділю до приміщення Української православної церкви Київського патріархату в селищі Перевальному під Сімферополем увірвалися озброєні невідомі люди. Як розповів настоятель храму, отець Іван, це були так звані кримські «казаки», які звинуватили священика у тому, що служби Київського патріархату нібито проводять тут незаконно.

«Якщо ви вважаєте, що наша церква незаконна, подайте до суду і хай суд вирішить, чи ми законні чи ні. І ми тоді вам передамо все так, як необхідно, якщо так вирішить суд. Ну а коли це племінними відносинами…приходять з нагайками, і шаблями, і ножами. Ну це як на розбійника приходять, а не на священика. Сьогодні кричали, що ми вас лишимо життя, якщо ви звідси не поїдете», – розповідає настоятель церкви, отець Іван.

Під час сутички постраждали вагітна парафіянка та дочка священика, хвора на церебральний параліч. Священика змусили забрати з церкви речі та ікони.

Віряни мали намір зайти в храм на недільну службу, проте чоловіки в «казацькій» формі перегородили їм дорогу. Останні заявили, що не пустять людей до церкви і вимагали, щоб вони залишили місце. Парафіяни обурилися таким ставленням і сіли в автомобілі, але їхати відмовилися. Тоді, як повідомили свідки, «казаки» стали бити їм машини.

Отець Іван обурився поведінкою «казаків», попередивши, що зараз сюди приїдуть одновірці. Однак нападники сприйняли це як погрозу і відразу звернулися до «самооборони Криму». Через деякий час до храму підтяглися представники зазначеного парамілітарного формування, озброєні автоматами. За їхніми словами, вони прибули сюди, щоб «не допустити провокацій з боку активістів «Правого сектору». Звідки могли взятися ці активісти, нападники не пояснювали. Водночас вони не давали коментарів журналістам, котрі прибули на місце події. Натомість «самооборонівці» погрожували репортерам.

Орендну плату підняли у 600 тисяч разів

Ситуація навколо існування в Криму храмів Української православної церкви Київського патріархату дедалі загострюється. Нещодавно «Державна рада» півострова ухвалила рішення про підвищення орендної плати за приміщення у столиці Криму, де розташований Кафедральний собор Української православної церкви Київського патріархату. Вартість оренди влада анексованого Росією Криму підняла у 600 тисяч разів. Архієпіскоп Сімферопольскій та Кримський владика Клімент вважає ситуацію, що склалася, вкрай критичною, небезпечною для життя священиків.

«Ми звертаємося до міжнародних місій, комісії ОБСЕ з прав людини, до європейських інституцій, до Сполучених Штатів Америки. На структури, які повинні опікуватися безпекою українців, які залишилися в Криму від України, ми не розраховуємо. Ми 20 років намагалися довести їм до відома, що в Криму відбувається беззаконня», – каже володика Клімент.

За його словами, якщо найближчими днями на останні події у Перевальному не буде відповідної реакції – як з боку України, так і з боку місцевої «влади» Криму – він радитиме священикам залишати півострів, адже не може гарантувати їм безпеку.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.