Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Житло у столиці ще більше віддалили від народу. Бо така сутність влади

Добробут 7560 переглядів

Опубліковано - 12.03.2007 13:07 | Всі новини | Версія для друку

Житло у столиці ще більше віддалили від народу. Бо така сутність влади
Житло у столиці ще більше віддалили від народу. Бо така сутність влади
Після поновлення продажів житла будівельниками вартість квартир у новобудовах у порівнянні з кінцем 2006 року підскочила на 7-15%. На думку експертів, до кінця березня ціна виросте ще як мінімум на 5%.

Експерти думають, що під кінець року вартість київських квартир у черговий раз може подвоїтися. Наступний стрибок ціни зроблять у травні, - стверджують фахівці.

За даними аналітиків будівельно-інвестиційної компанії Київ Житло-Інвест, сьогодні продаж квартир йде на 86 об’єктах. Однак тільки за лютий декілька забудовників збільшили вартість кв.м. на $100-500, пишуть Экономические известия.

Як повідомлялося, кількість житлових об’єктів, які продаються, у вересні 2006 р. знизилася в два рази. Протягом наступних місяців з продажу зникли одно- і двокімнатні квартири економ-класу, а до кінця грудня дефіцит пропозиції торкнувся й інших квартир в цьому класі.

У результаті з вересня середня ціна на первинному ринку у сегменті економ-класу піднялася на 20% — з $1,2 тис. за кв. м. до $1,5 тис. Експерти виділяють кілька причин подорожчання. Заступник голови правління девелоперської компанії НЕСТ Сергій Овчинніков говорить про подорожчання будматеріалів: "Середній показник подорожчання кв. м. у наших комплексах складає до $200. У відсотках виглядає страшно, але це цілком виправдана цифра".

За словами виконавчого директора Української будівельної асоціації Сергія Грабаря, "будівельники" переглядають свою цінову політику раз у три-чотири місяців: "Тому ціни завжди будуть рости стрибкоподібно - це закон економіки".

Однак за досвідом минулого року можна зробити висновок, що на ринку було створено штучний ціновий ажіотаж шляхом скорочення пропозиції. За словами директора будівельної компанії, який висловив бажання зберегти анонімність, у збільшенні цін чималу роль зіграла і містобудівна політика влади: "У 2006 році будівництво на більшості будмайданчиків було зупинено з різних приводів. Зараз будівельники намагаються компенсувати витрати на чиновників за рахунок підвищення цін".

Депутат Олексій Кучеренко не виключає, що в постійному підвищенні цін на житло зацікавлена визначена група осіб: "Держава самоусунулася і ніяк не впливає на існуюче положення на ринку".

Поки тенденція різкого підвищення цін торкнулася тільки 7% житла, але вже зараз аналітики Київ Житло-Інвест звертають увагу на те, що "у квітні-травні деякі компанії обіцяють збільшення вартості своїх об’єктів, переважно економ-класу, на 2-5%".

Торік ріст цін на первинному ринку склав 30-35%, а на вторинному - 70%.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.