Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Москва знову погрожує скасувати вільну торгівлю з Україною як помсту за асоціацію

Економіка 6242 перегляди

Опубліковано - 10.06.2014 16:37 | Всі новини | Версія для друку

Москва знову погрожує скасувати вільну торгівлю з Україною як помсту за асоціацію
Москва знову погрожує скасувати вільну торгівлю з Україною як помсту за асоціацію
У вівторок, 10 червня, за підсумками тристоронньої зустрічі Польща-Німеччина-Росія на рівні глав МЗС, російський міністр закордонних справ Сєргєй Лавров розповів про заходи впливу на Україну в разі підписання нею Угоди про асоціацію.

Зустріч міністрів відбулася в Санкт-Петербурзі. Єдиним питанням порядку денного була ситуація в Україні, хоча українська сторона не брала участі в дискусії.

Серед іншого, обговорювалася можливість введення санкцій - як з боку ЄС, так і з боку Росії. По завершенню переговорів Лавров заявив, що Росія не розглядає можливість введення санкцій щодо Києва.

"У нас немає, як у деяких наших партнерів, "одержимості санкційною сверблячкою". Ми не будемо вводити санкції проти України", - сказав він на прес-конференції.

Між тим, подальші заяви Сєргєя Лаврова свідчать про протилежне - Росія все ж готує заходи впливу на Україну. У разі підписання Угоди про асоціацію Росія "повернеться до нормального торговельного режиму найбільшого сприяння", заявив міністр.

Термін "режим найбільшого сприяння" діє в рамках СОТ, а також зафіксований у договірній базі між Україною і Росією. Він означає скасування нині діючого режиму вільної торгівлі між країнами - тобто на Україну будуть поширюватися ті ж захисні митні ставки, як і на всі інші країни-учасниці СОТ.

Як відомо, Україна, Росія та ряд інших країн-учасниць СНД у 2011 році підписали договір про зону вільної торгівлі. Додаток №6 цього документа передбачає право країн Митного союзу запровадити режим найбільшого сприяння лише щодо окремих тарифних найменувань і тільки після спец.розслідування, яке доведе різке зростання імпорту в Митний союз по цим товарним позиціям.

Можливість повного скасування ЗВТ і переходу на режим найбільшого сприяння чинною договірною базою не передбачена.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.