Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Газова війна-3. «Газпром» подав позов до «Нафтогазу» і перекрив газ

Газоват 5900 переглядів

Опубліковано - 16.06.2014 11:20 | Всі новини | Версія для друку

Газова війна-3. «Газпром» подав позов до «Нафтогазу» і перекрив газ
Газова війна-3. «Газпром» подав позов до «Нафтогазу» і перекрив газ
«Газпром» буде постачати природний газ НАК «Нафтогаз України» тільки в тому обсязі, який був попередньо сплачений згідно з умовами Контракту.

«Газпром» звернувся до Стокгольмського міжнародного арбітражу з позовом до НАК «Нафтогаз України» про стягнення заборгованості у розмірі 4,5 млрд дол. США у зв’язку з неналежним виконанням НАК «Нафтогаз України» своїх зобов’язань за Контрактом № КП від 19.01.2009 купівлі-продажу природного газу в 2009-2019 роках (Контракт), накопиченої цією компанією значною заборгованістю за поставлений за Контрактом природний газ і відсутністю платежів у рахунок поточних поставок.

Про це йдеться на сайті компанії «ВАТ «Газпром».

З 10:00 за московським часом 16 червня 2014 року ВАТ «Газпром» постачатиме природний газ НАК «Нафтогаз України» тільки в тому обсязі, який був попередньо сплачений згідно з умовами Контракту.

У повідомленні також сказано, що НАК «Нафтогаз України» зобов’язана забезпечити транзит природного газу в треті країни в повній відповідності з умовами чинного Контракту № ТКГУ від 19.01.2009 між НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром» про обсяги та умови транзиту природного газу через територію України на період з 2009 по 2019 роки.

Як повідомлялося раніше, «Газпром» перевів Україну на попередню оплату поставок російського газу. Про це повідомили в управлінні інформації компанії.

«Сьогодні з 10.00 за московським часом «Газпром», у повній відповідності з чинним контрактом, переведено НАК «Нафтогаз України» на передоплату поставок газу», - йдеться в повідомленні.

Рішення прийнято з причини неплатежів «Нафтогазу України».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.