Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кучма каже, що сепаратисти погодилися припинити вогонь на час переговорів

Національне питання Регіон: Донецька область 9105 переглядів

Опубліковано - 23.06.2014 23:06 | Всі новини | Версія для друку

Кучма каже, що сепаратисти погодилися припинити вогонь на час переговорів
Кучма каже, що сепаратисти погодилися припинити вогонь на час переговорів
Другий президент України Леонід Кучма, який бере участь у переговорах в Донецьку про врегулювання ситуації на сході країни, повідомив, що сторони змогли домовитися про припинення вогню до ранку 27 червня.

Про це він заявив на брифінгу після переговорів.

"Ми домовилися про двостороннє припинення вогню до 10 ранку 27 червня", - заявив Кучма.

У свою чергу, присутні на зустрічі представники ОБСЄ сказали, що будуть проводити спільні роботи з пошуку групи, зниклої в Донецькій області.

"ОБСЄ сприяє мирному врегулюванню конфлікту, проте ми повинні бути впевнені в тому, що наша місія буде перебувати в безпеці", - заявила представник місії ОБСЄ.

Сьогодні, 23 червня у Донецькій обласній державній адміністрації відбулися багатосторонні переговори між представниками України, терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" та Російської Федерації. У переговорах взяли участь посол РФ в Україні Михайло Зурабов, представник чинного голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, другий президент України Леонід Кучма, глава громадської організації "Український вибір" Віктор Медведчук, представник "ДНР" Олександр Бородай, лідер проросійського руху "Юго-Восток" Олег Царьов і представники "ЛНР".

Бородай раніше заявив, що бойовики готові припинити вогонь у відповідь на аналогічні дії української сторони.

Багато представників місцевих ЗМІ дізналися про місце переговорів в останній момент і не були присутні на брифінгу. Потрапити в будівлю захопленої Донецької обладміністрації могли лише ті журналісти, кого акредитувала прес-служба "ДНР".

Між тим, учасники мітингу противників української влади напали в Донецьку на автомобілі, в яких перебували народний депутат від фракції Партії регіонів Нестор Шуфрич та другий президент країни Леонід Кучма.

Пенсіонери та прибічники самопроголошеної "Донецької народної республіки" перекрили виїзд, почали стукати по колесах і намагалися розбити лобове скло автомобіля, передає кореспондент російського "Інтерфаксу".

Представники охорони "ДНР" намагалися відігнати розлючених людей, щоб кортеж залишив територію Жовтневої площі, на якій розташована будівля Донецької обласної державної адміністрації.

У результаті двом автомобілям вдалося виїхати з території Жовтневої площі, проте на машинах залишилися вм’ятини від кулаків та каміння.

Як повідомлялося раніше, 20 червня Порошенко віддав наказ про припинення вогню на тиждень всіма підрозділами Збройних сил, Національної гвардії та Прикордонної служби.

"Українська армія припиняє вогонь! Але це не означає, що ми не дамо відсіч у випадку агресії щодо наших військових, ми робитимемо все для захисту території нашої держави", - заявив він.

Речник АТО Владислав Селезньов згодом уточнив, що Порошенко поставив завдання припинити ведення вогню з 22-ї години 20 червня до 10 години 27 червня.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.