Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Бойко б продав ГТС України, з аукціону. Якби не політизували

Газоват 8853 перегляди

Опубліковано - 13.03.2007 18:58 | Всі новини | Версія для друку

Бойко б продав ГТС України, з аукціону. Якби не політизували
Бойко б продав ГТС України, з аукціону. Якби не політизували
Міністр палива та енергетики Юрій Бойко вважає, що якби не внутрішні політичні перешкоди, то газотранспортну систему України “варто було б не передавати, а продавати на аукціоні за умови, щоб гроші були скеровані у розвиток газотранспортної системи”.

Таку думку він висловив в інтерв’ю журналу «Главред».

«Існує міжнародний досвід, і варто брати його до уваги. 49% нафтової труби через Словаччину, від якої живиться уся Німеччина, сьогодні належить російській нафтовій компанії ЮКОС. Словаки влаштували конкурс за принципом – хто більше заплатить. Потім взяли ці гроші й інвестували у свій трубопровід і таким чином збільшили у півтора разу його потужність і забезпечили себе роботою. Або як зробив BASF Wintershall: створив СП з «Газпромом» в обмін на 25% Південно-Російського газового родовища. ENI створила з «Газпромом» підприємство 50% на 50%: підписали договір про здорову конкуренцію і зараз нікого не пускають на ринок Італії. Я не чув, щоб в Італії хтось обурювався з цього приводу. Так само як OMV і «Газпром» постачають газ до Австрії. І ніхто не каже, що це погано», - сказав Бойко.

Він також зазначив, що питання ГТС в Україні надто політизоване. «Але слід розуміти, що «Газпром» – це 49% приватних акціонерів, які спільно з російською державою володіють магістральною трубою у РФ. Серед цих акціонерів є німецька компанія Ruhrgaz – 10%, є американці, кого там тільки немає. І ніхто в Росії з цього приводу не робить трагедії», - сказав Бойко.

«А те, що відбувається у нас, – це істерика і галас. В умовах цієї істерії робити якісь розумні кроки просто немає сенсу», - додав міністр.

Відповідаючи на питання, чому в Україні опозиційні політики виступають проти співпраці з «Газпромом», Бойко зазначив: «Вони погано знаються на енергетиці, хоча й вважають себе фахівцями. Якими вони є фахівцями, ми вже бачили. В Україні професійні питання перенесені на публічну площину, тому широко застосовується принцип «сам дурний».

Від “Аратти”: те, що нинішні очільники держави хотіли б продати ГТС України - ніхто не має сумніву. І за для цього чого тільки не навидумують.

От і зараз. Нібито усе привабливо сказав Бойко, майже проффесіонально. Тільки одне забувся - не можна порівнювати ГТС Словаччини й України. Не тільки за довжиною магістральних трубопроводів.

ГТС України - унікальна. Рівній їй, за транспортними можливотями не знайти ніде у світі. Чого тільки варті піземні газосховища, обладнані у природних порожнинах, де колись були газоносні родовища.

Хіба що проффесор Бойко знає, не тільки, як засвоїти громадські кошти, а й як побудувати ще кращу й потужнішу систему?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Світ відповідав розмірам людини,
І людина була мірилом всіх речей”

Михайло Волошин

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.