Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Луганську російські терористи розстрілюють мирних громадян

Національне питання Регіон: Луганська область 9210 переглядів

Опубліковано - 10.07.2014 14:26 | Всі новини | Версія для друку

У Луганську російські терористи розстрілюють мирних громадян
У Луганську російські терористи розстрілюють мирних громадян
У Луганську чути постріли, тимчасово припинений рух вулицею Фрунзе поблизу підприємства «Луганськцентрокуз», повідомляє прес-служба Луганської міської ради.

У мерії закликають жителів обмежити пересування містом, без нагальної потреби не виходити з помешкань, уникати місць збройних протистоянь.

Водночас, як повідомляє місцеве видання «Восточный вариант» із посиланням на очевидців, в одному з районів Луганська озброєні люди обстріляли з міномета школу, а потім автомобіль, що проїздив повз. За повідомленням, тяжко поранена жінка з цього автомобіля, у чоловіка – легкі травми.

У Луганську за минулу добу поранені шість людей, повідомив сайт міської ради.

«У антикризовий центр «15-77» надійшло 1176 звернень. По вулиці Краснодонська, 6 в результаті збройних протистоянь були поранені дві людини. Також по вулиці 3-тя Будівельна постраждав чоловік. Одна жінка отримала вогнепальне поранення по вулиці Філатова. У районі кварталу Волкова в результаті конфлікту чоловік отримав вогнепальне поранення. У районі парку 1-го Травня вогнепальне поранення також отримав ще один чоловік. Всім постраждалим надана перша медична допомога, доставлені в лікувальні установи міста», – йдеться в повідомленні.

За даними місцевої влади, 9 липня на території Луганська вівся артобстріл, в результаті якого постраждали люди, пошкоджені об’єкти.

«Впродовж минулої доби навколо міста відбувалися збройні зіткнення. У різних частинах Луганська були чутні звуки артилерійського обстрілу. В результаті попадання снарядів на територію селища Чільне-1 вулицями Вільхова, Дарвіна було пошкоджено фасад житлового будинку, вибито скло, пошкоджений паркан. В результаті вибуху в селищі Тепличне по вулиці Молодіжна був зруйнований житловий будинок», – йдеться в повідомленні.

Крім того, як повідомили в мерії, вчора на території обласного центру були зафіксовані аварії і пошкодження в системах життєзабезпечення внаслідок бойових дій. «Так, від системи електропостачання були відключені 335 абонентів у селищі Тепличне. Від систем водопостачання та водовідведення відключено понад 520 користувачів, що проживають в північній частині Кам’янобрідського району», – йдеться в повідомленні. Відновлювальні роботи тривають.

Тривають обстріли і в інших населених пунктах Луганщини.

Незаконні збройні формування обстріляли з мінометів у Сєверодонецьку Луганської області блокпости сил антитерористичної операції, після чого відкрили вогонь по житлових районах міста, повідомив керівник групи інформування про АТО Владислав Селезньов.

«За оперативними даними, жертв серед мирного населення немає, але кілька будинків і споруд пошкоджено», – написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

«Терористи відкривають вогонь по житлових районах, імітуючи вогонь у відповідь. Це добре знайома тактика терористів, орієнтована на те, аби налаштувати населення проти сил антитерористичної операції», – пояснив Селезньов.

За його словами, сили антитерористичної операції і далі фіксують усі протиправні дії бойовиків, але завдають ударів лише по встановлених цілях за умови додержання безпеки мирних жителів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушує болі замість того, щоб надати сили”
Новаліс

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.