Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Харківський губернатор об'явив кінець демократії і засвідчив прихід комуно-фашистської диктатури

Регіональні новини Регіон: Харківська область 8459 переглядів

Опубліковано - 16.03.2007 15:29 | Всі новини | Версія для друку

Глава Харківської обладміністрації Арсен Аваков
Глава Харківської обладміністрації Арсен Аваков
Голова Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков, коментуючи події 15 березня на харківській площі Свободи і заборону суду проводити в сьогодні мирні акції на цій площі, заявив, що над українською демократією нависла загроза.

"Сьогодні на площі Свободи у Харкові відбувається реставрація справді фашистських принципів, - заявив Аваков. - На цій площі у 2004 році з одного боку була сцена, на якій виступав Олександр Мороз, з з другого боку - сцена, де виступав Євгеній Кушнарьов, з третього - знаходилася сцена, на якій стояли "помаранчеві". Тут було три наметових містечка. Тут ніколи не обмежували свободу слова. А сьогодні ми бачимо абсолютно безпрецедентний крок, коли нова міська влада, новий міський фюрер намагаються ввести новий порядок - що на площі Свободи не можна говорити вільно, не можна зустрічатися з тими, з ким хочеш, і міська рада буде визначати, з ким можна, а з ким не можна спілкуватися".

"Це ущемлення фундаментальних конституційних прав і демократичних принципів. Це веде країну до фашизму і диктатури. З цим не можна погоджуватися", - вважає губернатор.

"Я бачу, - сказав він, - що сьогодні на площі є провокація. Я бачу, що у вибуху гніву один дасть іншому по голові, і може пролитися кров. Я цього не хочу. Але, з іншого боку, як громадянин, я не можу змиритися з тим, що відбувається".

За словами Авакова, сьогодні він як посадова особа спробує запобігти цьому черговому побоїщу.

12 березня Харківський міський виконавчий комітет звернувся до суду з адміністративним позовом, щодо проведення 16 березня масових заходів на площі Свободи у Харкові.

Дзержинський суд міста Харкова своїм рішенням призупинив дії, пов’язані з приготуванням до мітингу Народної самооборони, а також рекламу акції у пресі. Впродовж дня у четвер на площі продовжувалося жорстке протистояння між представниками влади, судовими виконавцями й організаторами мітингу, у якому брали участь керівники міста, велика група депутатів від фракції Партії регіонів, яка прибула до Харкова літаком з Києва, і народні депутати від фракції НСНУ Микола Катеринчук і Давид Жванія.

Однак, коли 15 березня на площу Свободи привезли обладнання для монтування сцени і прибув особисто Катеринчук, з’явився секретар Харківської міськради Кернес, що висловив протест проти проведення зустрічі з виборцями.

Пізніше цього ж дня Дзержинський районний суд Харкова прийняв попереднє рішення заборонити монтаж сцени і встановлювати відповідне освітлювальне і звукове обладнання для проведення масової акції громадянського руху Народна самооборона, запланованої на п’ятницю, 16 березня.
На передньому плані - секретар Харківської міськради регіонал Кернес, має в кримінальних колах поганяло "Гепа"
На передньому плані - секретар Харківської міськради регіонал Кернес, має в кримінальних колах поганяло "Гепа"
На підставі цього рішення суду Кернес попросив усіх тих, хто зібрався залишити площу і звернувся до міліції з вимогою забезпечити вивіз устаткування для монтування сцени. Однак харків’яни заблокували вивіз обладнання. Протистояння жителів міста і судових виконавців тривало учора весь вечір до півночі.

Сьогодні, лідер Харківської обласної організації Наша Україна Ярослав Ющенко повідомив, що міська влада дозволила провести мітинг громадянського руху Народна самооборона на площі Рози Люксембург.

"Конфлікт навколо сьогоднішнього проведення в Харкові мітингу громадянського руху Народна самооборона закінчився перемогою опозиційних сил. Ми змусили міську владу піти на поступки", - сказав він.

Ющенко також розповів, що "учора уночі відбулися консультації в Харківській міськраді", у тому числі і з його участю. "На них прийняли рішення, що зустріч харків’ян з лідером Народної самооборони Юрієм Луценком, а також народними депутатами, членами фракції Наша Україна Миколою Катеринчуком і Давидом Жванією відбудеться сьогодні, 16 березня, з п’ятої до восьмої годин вечора. Ці заходи пройдуть не на площі Свободи, як було заплановано раніше, а на площі Рози Люксембург. Це також одна з центральних площ Харкова".

За його словами, харківська міська влада пообіцяла більше не чинити опір проведенню мітингу. "Уже монтується сцена, звукове і освітлювальне устаткування. Демократичні сили перемогли. Інакше і бути не могло", - повідомив він.

Колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко ініціював створення громадянського руху Народна самооборона. Луценко уже відвідав 16 регіонів, де відповів на запитання місцевої преси, а також виступив на мітингах прихильників Народної самооборони.

Всеукраїнський Марш справедливості, організований лідером громадянського руху Народна самооборона, екс-міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком, не є антиконституційним, заявив начальник управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури України Олександр Дегтярьов.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.