Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Парламент ухвалив закон про реформування ГТС

Влада 4755 переглядів

Опубліковано - 14.08.2014 15:05 | Всі новини | Версія для друку

Парламент ухвалив закон про реформування ГТС
Парламент ухвалив закон про реформування ГТС
Верховна Рада підтримала в другому читанні законопроект щодо реформування системи управління єдиною ГТС України .

За проголосували 228 депутатів.

Згідно з законом ГТС не підлягає приватизації.

Згідно з поправками, газотранспортна система на може бути передана в управління лише за згодою парламенту.

"Мета закону - це мати ЄС і США як операторів української газотранспортної системи, де Україна контролює компанію і де власність на українську ГТС і українські газосховища залишаються за українською державою", - зазначив прем’єр Арсеній Яценюк, представляючи закон.

"Українська ГТС залишається на 100% державною власністю", - повідомив Яценюк про зміни, які були внесені до закону при підготовці до другого читання.
Українська держава оголошує публічний конкурс на залучення інвесторів щодо модернізації і експлуатації ГТС. такими інвесторами відповідно до закону можуть бути лише компаніях країн членів ЄС, які відповідно сертифіковані, або США.

Так звана операторська компанія контролюється виключно українською державою. 51% належить державі, 49% можуть отримати ЄС або США.

Також додано пункт про те, що при проведенні конкурсу компанія, яка є резидентом ЄС або США, зобов’язана розкрити всю інформацію щодо структури своєї власності і показати всіх бенефіціарів, які є власниками цієї компанії.

"Якщо компанія, яка виграла конкурс, приймає рішення щодо зміни своєї структури власності, то таке рішення може прийматися лише у випадку, якщо на це згоду дає українська сторона. Може статись так, що виграє компанія резидент ЄС, а потім зміниться структура власності, і під лейбою ЄС може бути власність наприклад країни-агресора", - сказав Яценюк.

Він додав, що компанія, яка управлятиме ГТС, раз на 5 років має додавати звіт, в тому числі в ВР.

"Ці додаткові вимоги навантажують проект. не стоїть черга, щоб інвестувати в українську ГТС, але ми маємо зробити кроки, щоб… ЄС був зацікавлений у збільшені транзиту газу через Україну, і відповідно ми заробляли більше коштів", - додав він

"Щоб ЄС був послідовним. якщо ми разом і підписали угоду про асоціацію, це означає, що ми допомагаємо один одному і не будуємо Південний потік, який будується виключно проти України", - додав Яценюк.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Три речі роблять націю великою і процвітаючою: плодоносний ґрунт, діяльна промисловість і легкість пересування людей і товарів”
Френсіс Бекон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.