Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Путінський агітппроп взявся за промивання дитячих мізків

Імперія «Совок» 5071 перегляд

Опубліковано - 18.08.2014 22:13 | Всі новини | Версія для друку

Телебачення Росії показує дітям Україну як ворога
Телебачення Росії показує дітям Україну як ворога
Російські медіа використовують дитячі телеканали як майданчик для пропаганди. Окрім нейтральних мультиків, малятам показують ролики про те, як українська армія бомбить Донбас. На думку експерта, така медіаполітика поширена в тоталітарних країнах, проте зовсім непритаманна Україні.

Російський канал «Улыбка ребёнка» показав своїм маленьким глядачам анімаційний ролик, де українська армія буцімто бомбить Донбас. Мультик «Одного разу наше життя змінилося» створили художник-аніматор Олексій Балашов та кілька десятків дітей. Вони виїхали з Донбасу під час проведення АТО та зараз живуть у пункті тимчасового розміщення «Піонер» у Ростовській області в Росії.

Відеоролик починається з дитячих малюнків мирного життя, які зруйнувала, як це стверджують автори мультфільму, українська армія. Ролик переконує, що саме вона бомбардувала міста та мирних жителів Донбасу. Рухомим рядком проходить гасло: «Врятуйте мешканців Донбасу від української армії».

«Напевно, льотчик побачив це як комп’ютерну гру, але ми це бачили по-іншому. Нам довелось тікати зі свого дому в Росію», – коментує дитячий голос намальовані бомбування населених пунктів літаками.

Програми російського телеканалу «Улыбка ребёнка» може дивитись кожен. Способів кілька: через супутникову тарілку, кабельне телебачення чи онлайн-ефір в інтернеті. Таким чином, подібна антиукраїнська риторика поширюється на весь російськомовний медіасегмент.



«Радіо Свобода» спробувало зв’язатись із художником-аніматором мультика Олексієм Балашовим, щоб розпитати, чому він звинувачує саме українську армію в руйнуваннях Донбасу, проте не згадує в ролику про дії озброєних сепаратистів. Проте автор не прокоментував свого бачення подій на сході України.
Герой популярної передачі «На добраніч, малюки!» пес Філя півроку тому з екрану розповідав, що збирається іти в армію
Герой популярної передачі «На добраніч, малюки!» пес Філя півроку тому з екрану розповідав, що збирається іти в армію
Українські телеканали проти пропаганди в дитячих програмах

Схожі мультфільми у російському медіапросторі слугують як інструмент ідеологічних маніпуляцій. У цьому переконаний керівник українського дитячого телеканалу «Малятко TV» Володимир Кметик. На його думку, таким чином східний сусід продовжує традиції радянської пропаганди, насичуючи ідеологією усі сфери життя своїх громадян.

Керівник «Малятко TV» переконаний: українські дитячі телеканали не містять і не повинні надалі містити пропаганди. Натомість, вважає він, слід популяризувати загальнолюдські цінності і толерантне співжиття.

«Вже дуже багато рубежів перейдено нашим північним сусідом в інформаційному полі: що допустимо і що недопустимо. Нам категорично не можна уподібнюватися до цього», – додав він.

Той факт, що російська ідеологія проникла навіть у дитячі телепрограми, свідчить про те, що Росія хоче знищити Україну як явище – таку думку висловив соціальний психолог Олег Покальчук. Таким чином, вважає він, росіянам із дитинства закладають вороже ставлення до українців та їхньої держави.

Покальчук розповідає: авторитарні та тоталітарні режими базують ідеологію на образі ворога. Так робили в нацистській Німеччині і роблять зараз у сучасній Росії, додав експерт. Натомість подібні пропагандистські прийоми ніколи не були притаманні Україні через її багатовекторність та схильність до самокритики.

«Ми дуже радо критикували самі себе. Більше того, нас щиро до цього заохочували і Захід, і Росія», – додав експерт.

Російські медіа не вперше додають пропаганду до дитячих телепрограм. Наприклад, герой популярної передачі «На добраніч, малюки!» пес Філя півроку тому з екрану розповідав, що збирається іти в армію, аби захищати Росію. Таким чином, коментували випадок експерти, 117-мільйонну аудиторію федерального каналу «Росія-1» змалечку привчають до думки про війну.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків”
Юрій Липа

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.