Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Гейґел передав Києву російські гарантії щодо конвою

Світ навколо нас 4784 перегляди

Опубліковано - 22.08.2014 14:16 | Всі новини | Версія для друку

Міністр оборони США Чак Гейґел
Міністр оборони США Чак Гейґел
Міністр оборони США Чак Гейґел передав Україні гарантії Москви, що російський конвой з гуманітарною допомогою, призначений для Східної України, «не стане приводом для військової інтервенції в Україну».

У середу Гейґел провів телефонну розмову зі своїм українським колегою Валерієм Гелетеєм.

Більше 200 вантажівок, які, за заявами Москви, завантажені продовольством, ковдрами та іншими предметами першої необхідності, вже близько тижня стоять біля кордону з східними регіонами України, в очікуванні гарантій безпеки. Українська влада висловлювали підозри, що в них може міститися військова допомога, призначена проросійським сепаратистам.

«Міністр Гейґел передав суть розмови з міністром оборони Росії Сергієм Шойгу щодо російського гуманітарного конвою і гарантії міністра Шойгу, що конвой не є засобом військової інтервенції», - заявив прес-секретар Пентагону контр-адмірал Джон Кірбі.

«Міністр Гейґел повідомив, що передав міністру Шойгу, що скупчення російських транспортних засобів та сил біля кордону сприяє подальшій ескалації напруженості, і підкреслив, що будь-які переговори про припинення вогню повинні включати представників України», - додав Кірбі.

Як заявив Пентагон, Гелетей повідомив про зростання насильства на сході України в результаті безперервних поставок зброї і потоку живої сили в Україну з Росії, а також розповів про нещодавні атаки, в результаті яких були вбиті і поранені невинні мирні мешканці.

«Міністри Гейґел і Гелетей також обговорили статус триваючих поставок Україні військової допомоги США. Міністр Гелетей подякував Гейґелу за продовження допомоги з боку США», - повідомив Кірбі.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.