Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В бою під Сніжним українські військові знищили 11 «Градів», 3 танки та 5 бойових машин піхоти терористів

Захист держави 4992 перегляди

Опубліковано - 22.08.2014 18:41 | Всі новини | Версія для друку

В бою під Сніжним українські військові знищили 11 «Градів», 3 танки та 5 бойових машин піхоти терористів
В бою під Сніжним українські військові знищили 11 «Градів», 3 танки та 5 бойових машин піхоти терористів
У Донецькій та Луганській областях продовжуються активні наступальні дії сил АТО.

Тривають бої за звільнення від бойовиків Донецька, Луганська, Іловайська, Ясинуватої, Шахтарська, Тореза, Сніжного, Зугреса, Горлівки, Красного Луча, Станично-Луганського, що супроводжується значними втратами серед терористів.

Про це під час сьогоднішнього брифінгу в Києві заявив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО України Андрій Лисенко.

Учора під Сніжним Збройні Сили України знищили 11 установок БМ 21 «Град», три танки та 5 бойових машин піхоти терористів. За попередніми підрахунками, втрати російських найманців складають понад 100 осіб. За даними радіоперехоплень, терористів, що зазнавши численних втрат, охопила паніка. Українські військові проводять оперативне відпрацювання населених пунктів Іллірія, Маломиколаївка, Іловайськ, Станично-Луганське, Успенка. Крім цього, сили АТО ведуть бої за утримання міст Новосвітлівка, Хрящувате, та кургану Савур-Могила.

Сили АТО звужують кільце довкола терористів під Смілою Луганської області, військовослужбовці НГУ просунулися вперед, зайнявши один із блокпостів терористів.

Протягом доби сили АТО 22 рази вступали у вогневий контакт з терористами в районі Мар’їнки, Красногірки, Жданівки, Кутейникового, Фащівки, Городища, Новоганнівки, Верхньоторецького, Андріївки, Круглика, Станиці Луганської, Іл’їнки, Земляного, Березового.

20 серпня у районі селище Георгіївка Лутугінського району на Луганщині під час виконання бойового завдання терористи збили гелікоптер МІ-24. Члени екіпажу – 2 пілоти - загинули.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.