Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кремль вимагає не державності «Новоросії», а переговорів усередині України

Імперія «Совок» 4101 перегляд

Опубліковано - 1.09.2014 10:14 | Всі новини | Версія для друку

Кремль вимагає не державності «Новоросії», а переговорів усередині України
Кремль вимагає не державності «Новоросії», а переговорів усередині України
Президент Росії Путін, говорячи про необхідність переговорів України з «Новоросією» про «державність на Південному Сході України», мав на увазі не надання державного статусу Сходові України, а переговори української влади з представниками сепаратистів.

Про це заявив у неділю речник російського керівника Дмітрій Песков.

Ні про яке надання державності «Новоросії» в інтерв’ю Путіна абсолютно не йшлося, вона має залишитися у складі України, заявив Песков. За його словами, таке трактування слів російського президента абсолютно неправильне.

При цьому речник заявив, що так само неможливо говорити про переговори про врегулювання між Росією і Україною, бо, мовляв, «це не конфлікт між Росією і Україною, а внутрішньоукраїнський конфлікт». «Тільки Україна може домовитися з «Новоросією», взяти до уваги інтереси «Новоросії», і тільки таким чином можна досягти політичного врегулювання», – стверджує Песков.

Путін говорив про «державність на Південному Сході України»

Путін у телевізійному інтерв’ю, яке вийшло в ефір раніше в неділю, заявив, серед іншого, що влада України повинна піти на переговори не з «технічних питань», а про «політичну організацію суспільства і державності на Південному Сході України» з керівниками так званих «народних республік» на Донеччині й Луганщині – сепаратистських проросійських збройних угруповань, які діють за прямої підтримки Росії і які Україна визнає терористичними організаціями.

Росія у своїй антиукраїнській пропаганді останнім часом усе активніше спекулює терміном «Новоросія», яким за часів Російської імперії позначали найчастіше Новоросійську губернію – вона охоплювала весь південь України, зокрема, більшу частину сучасної Донецької й невелику частину Луганської області. Нині під цим словом російські і проросійські сепаратистські сили мають на увазі практично всю південно-східну половину України, яку вони хотіли б мати під своїм контролем.

Серед нинішніх збройних сепаратистів на частині Сходу України «Новоросія» є одним зі збройних угруповань, які там діють, із претензією на «державність» на якійсь нечітко визначеній території: чи то на контрольованій сепаратистами нині, чи в усій Донецькій і Луганській області, чи й ширше. Це угруповання виникло внаслідок розколів серед сепаратистів уже після того, як інші такі угруповання, «ДНР» і «ЛНР», Україна визнала терористичними.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків”
Юрій Липа

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.