Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Газова війна-3. Щоб Польща не постачала газ в Україну, Кремль прикрутив вентиль

Газоват 5288 переглядів

Опубліковано - 10.09.2014 21:12 | Всі новини | Версія для друку

Газова війна-3.  Щоб Польща не постачала газ в Україну, Кремль прикрутив вентиль
Газова війна-3. Щоб Польща не постачала газ в Україну, Кремль прикрутив вентиль
Оператор польської газотранспортної системи компанія Gaz System підтвердила, що була змушена припинити поставки газу з Європейського союзу в Україну через зменшення імпорту російського палива в Польщу “Газпромом”.

Про це повідомила прес-служба компанії.

"Поки що через необхідність змін руху в газотранспортній системі, котрі ми були змушені зробити через обмеження поставок із східного напрямку, є необхідним тимчасове припинення реалізації послуги з транспортування на пункті "Хермановіце" в напрямку України", - зазначила прес-служба.

У Gaz system не уточнили, чи дійсно припинені від сьогодні з обіду поставки в Україну можуть бути відновлені за 2 дні, як повідомив представник "Укртрансгазу".

Раніше польська PGNIG повідомила, що "Газпром" з понеділка почав поставляти їй менші обсяги газу, ніж передбачено чинним контрактом між сторонами. Вчора компанія отримала на 24% менше палива, ніж мала б, а позавчора - на близько 20% менше. Прес-секретар PGNIG Дорота Гаєвська сказала, що компанія серйозно занепокоєна зменшенням газових поставок з Росії, й що "Газпром" досі не пояснив мотиви свого рішення.

Вчора британська Financial Times написала, що "Газпром" планує обмежувати поставки газу своїм споживачам в Європейському союзі для того, аби змусити їх відмовитись від реверсних поставок палива Україні, котрій російський газовий монополіст повністю припинив поставляти газ з половини червня цього року. Україна намагається компенсувати недобір російського газу власне завдяки поставкам з ЄС. Глава "Газпрому" заявляв про нелегальність таких прокачок та називав їх "наполовину аферою", оскільки компанії з ЄС поставляють українцям раніше закуплений у Росії газ.

Як повідомлялося раніше, 10 вересня польська нафтогазова компанія PGNiG повідомила про незрозуміле зменшення поставок природного газу з Росії через Ямальський газопровід на 24%.

Згодом вона припинила реверс газу до України.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.