Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: російські військові і їхні найманці продовжують ігнорувати домовленості про припинення вогню

Захист держави 5410 переглядів

Опубліковано - 19.09.2014 17:50 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: російські військові і їхні найманці продовжують ігнорувати домовленості про припинення вогню
Ситуація на фронті: російські військові і їхні найманці продовжують ігнорувати домовленості про припинення вогню
Збройні сили та інші силові підрозділи виконують наказ Президента України про припинення вогню. Водночас, терористи та російські військові продовжують обстрілювати позиції сил АТО.

Про це на брифінгу повідомив речник РНБО Андрій Лисенко.

Протягом доби терористи здійснили обстріли позицій сил АТО в Донецькій обл. в районах населених пунктів Вуглегірськ, Мар’їнка, Дебальцеве, Нижня Кринка, Донецький, Троїцьке, Красногорівка, Старогнатівка, Гранітне, Переможне, Піски, Малоорлівка та аеропорту Донецьк.

В Луганській обл. терористи обстріляли міста Щастя, Центральний, Фрунзе, Чорнухіне, Станицю Луганську. Такі факти навів сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.

Сьогодні на виконання мирного плану Президента України було звільнено з полону бойовиків троє українських офіцерів-розвідників Доноса В.М., Іовіца Д.А., Мандажи Е.П.

Українські військові та контррозвідка фіксують нарощування сил та засобів незаконних збройних формувань, які здійснюють перегрупування та інженерне обладнання позицій. Терористи мінують автошляхи біля зайнятих населених пунктів.

Терористи завдали ракетно-артилерійських ударів по Кіровському та Петровському районах Донецька, Совєтському району та мікрорайону «Хімік» Макіївки, а також по населеному пункту Пантелеймонівка Горлівської міськради.

Росіяни продовжують активну повітряну розвідку з використанням безпілотників та авіації. Один безпілотник був зафіксований над Маріуполем, ще один на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом. Крім того, засоби протиповітряної оборони виявили 2 військових літаки Збройних сил РФ, які на значній висоті порушили повітряний простір України на напрямку «Сєдове – Мелекине» Донецької області, здійснили маневр вздовж української берегової лінії та повернулись до Росії.

Російські підрозділи на території тимчасово окупованого Криму, про розгортання яких на півночі півострова ми повідомили вчора, за повідомленнями розвідки налічують близько 50 танків, 100 бронемашин та системи залпового вогню.

Ситуація в населених пунктах зони АТО

У Донецьку ситуація зберігається напруженою. Обстріли терористів пошкодили колектор газопроводу. Відключено газопостачання кількох будинків по вул. Салтикова-Щедріна і Композиторів. Без газу залишилося 172 квартири. Водночас, незважаючи на обстріли, комунальники змогли відновити газопостачання 147 квартир на Київському проспекті Донецька. Також бригади «Донецькобленерго» відновили електропостачання селища Грабарі в Куйбишевському районі. Електроенергію отримали жителі 3 багатоповерхових будинків і 200 будинків приватного сектору.

На тимчасово підконтрольних терористам територіях Донеччини та Луганщини бойовики незаконних збройних формувань продовжують тиск на фахівців сфери освіти та медиків, примушуючи їх до співпраці. Це вже спричинило відтік висококваліфікованих кадрів в інші регіони. Окрім того, значна кількість місцевих студентів переводиться до інших навчальних закладів.

У Маріуполі військові частини та підрозділи НГУ продовжують вдосконалення системи блок-постів, ізолюючи захоплений бойовиками район. Завдяки посиленню контрольно-перепускного режиму значно зменшилася кількість випадків проникнення на територію міста диверсійних груп та поширення провокативної агітаційної літератури. Завтра та в неділю у Маріуполі святкуватимуть День міста. У програмі – парад українських вишиванок, концертна програма від кращих творчих колективів Маріуполя та молебень про мир та підтримку Збройних сил України. Забезпечувати спокій мирних громадян та порядок в місті під час святкових заходів будуть воїни Національної гвардії та правоохоронці, серед яких працівники колишнього спецзагону міліції «Беркут», які залишилися вірними присязі.



Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.