Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Більшовики призначили екс-прем'єра Кінаха міністром. Дешево й сердито

Коаліція «С.Р.А.К.А» 5704 перегляди

Опубліковано - 21.03.2007 23:15 | Всі новини | Версія для друку

Більшовики призначили екс-прем'єра Кінаха міністром. Дешево й сердито
Більшовики призначили екс-прем'єра Кінаха міністром. Дешево й сердито
Янукович сказав, Януковч - зробив. Сьогодні Кінаху знайшли місце біля корита. Звільнивши Макуху.

Анатолія Кінаха призначено міністром економіки.

За це проголосували 255 депутатів.

Зокрема, призначення Кінаха підтримали 186 членів Партії регіонів, 5 – від БЮТ, 8 – від "Нашої України", 30 – від СПУ, 21 – від КПУ та 5 позафракційних.

Попередньо депутати звільнили з посади міністра економіки Володимира Макуху "у зв'язку з переходом на інше місце роботи". За це проголосували 251 депутат.

"Наша Україна" оцінює входження Анатолія Кінаха до складу нинішнього уряду Віктора Януковича, як приклад "політичної зради і безвідповідальності політичного діяча".

"Нам дуже прикро констатувати той факт, що позиція лідера Партії промисловців і підприємців України виявилася непослідовною та базувалася на грі на два фронти", - йдеться в заяві "Нашої України".

Вона нагадує, що Партія промисловців і підприємців України, як і всі інші учасники блоку прийняла рішення про перехід в опозицію до уряду Януковича.

"Сьогодні, коли підстави такого рішення "Нашої України" лише підтверджуються наростаючою в країні політичною та соціально-економічною кризою, зрада Анатолія Кінаха є ножем у спину об’єднаній опозиції та президенту України", - наголошують нашоукраїнці.

Крім того вони вказують, що призначення Кінаха перекреслює переговорний процес щодо об’єднання Партії промисловців і підприємців України з "Народним Союзом Наша Україна".

У заяві наголошується, що "Народний Союз Наша Україна" ініціюватиме виключення депутатів від ПППУ зі складу фракції "Наша Україна".

Водночас лідер БЮТ Юлія Тимошенко з огляду на призначення Кінаха нагадала деякі цитати з виступів цього діяча.

"Я дуже радий, що я і мої соратники, об'єднавшись, в тому числі з коаліцією "Сила народу", з мільйонами українських громадян, не допустили до влади цю страшну кримінальну силу, і тепер у нас є шанс жити в чесній, справедливій державі", - заявляв Кінах у 2004 році.

"Як бачимо, жити чесно і справедливо у пана Кінаха не вийшло, тепер він спробує жити так, як і жив раніше – без моралі, без совісті, без честі", - йдеться в заяві БЮТ.

"Варто також пригадати, що саме Анатолій Кінах стояв на першому місці виборчого списку блоку "Наша Україна" на виборах до Луганської міської ради. Мабуть, саме тому результати блоку до місцевих органів влади там дорівнювали нулю. Кінах був нулем і нулем залишиться, тому що зрадив свою політичну силу, яка намагалася зробити з "нічого" хоч що-небудь", - зазначає БЮТ.

Блок Тимошенко висловив підтримку "Нашій Україні" у проведенні "чіткої позиції на розмежування чесної політики від політичних спекулянтів і торгашів".

"Ми щиро і послідовно підтримуємо і будемо підтримувати наших партнерів з "Нашої України", з якими у нас свого часу, можливо й були протиріччя та непорозуміння, але які сьогодні гідно тримаються і разом з нами не дають країні впасти в безодню кримінально-політичного хаосу", - відзначають бютівці.

Президент Віктор Ющенко називає призначення Анатолія Кінаха міністром економіки "ганьбою морального типу".

"Я вважаю, те, що відбулося з призначенням міністра економіки - це ганьба, ганьба морального типу, ганьба, що це відбувається в колі демократичних сил. Що це люди, які для значної частини суспільства уособлювали дух перетворень, змін", - заявив глава Української держави в інтерв’ю журналістам у Конча-Заспі Київської області.

"Це вербування, переконаний, не сподобається нікому. Це нечесний вчинок у політиці. Це моральна категорія і після цього нічого іншого не буде, крім людських висновків", - сказав Ющенко, зазначивши, що від такого вчинку Кінаха "мільйонам людей стало сьогодні боляче".

Лідер партії промисловців і підприємців України, народний депутат фракції Наша Україна Анатолій Кінах вважає несправедливим висловлювання Президента України Віктора Ющенка у зв’язку з його призначенням на посаду міністра економіки.

"Абсолютно не згоден з такими оцінками, він (Президент ) через деякий час це теж зрозуміє", - сказав Кінах журналістам у Кабінеті міністрів.

Кінах також повідомив, що завтра політрада Партії промисловців і підприємців України розгляне питання про приєднання депутатів від ПППУ, обраних за списком блоку Наша Україна, до антикризової коаліції.

"Я не хочу випереджати це рішення, завтра політрада розгляне це питання, а своє рішення обнародує в ЗМІ", - сказав він.

Лідер ПППУ також відзначив, що завжди наполягав на необхідності формування у Верховній Раді коаліції національної єдності. "Безумовно, не методом торгівлі портфелями. Коаліція має бути організована і консолідована навколо економічних і політичних інтересів країни", - пояснив він.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.