Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Держсекретар США у Німеччині говорив про війну Росії проти України

Світ навколо нас 3679 переглядів

Опубліковано - 22.10.2014 18:10 | Всі новини | Версія для друку

Держсекретар США у Німеччині говорив про війну Росії проти України
Держсекретар США у Німеччині говорив про війну Росії проти України
Держсекретар США Джон Керрі в Берліні наголосив на необхідності покласти край агресії Росії проти України. Німеччина закликає до виконання мінських домовленостей.

"Покласти край" агресії Росії проти України закликав у середу, 22 жовтня, в Берліні держсекретар США Джон Керрі після зустрічі з німецьким міністром закордонних справ Франком-Вальтером Штайнмаєром. "Ми сподіваємося, що Росія зрозуміє, наскільки серйозно світ ставиться до намагань порушити межі суверенітету та незалежності країни", - цитує слова держсекретаря США інформагенція AFP.

При цьому, за словами Керрі, США не шукають конфлікту з Росією, а прагнуть співпрацювати у вирішенні інших глобальних конфліктів. Він також натякнув на можливе скасування санкцій проти Росії у випадку розв’язання конфлікту на Сході України на основі мінських домовленостей. А Україна, як сподівається держсекретар США, у майбутньому може стати "мостом" між Заходом та Росією.

Берлін вимагає виконання домовленостей

До втілення мінських домовленостей закликав і міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр. Першочерговими кроками з виконання цих домовленостей він назвав відведення військ та техніки з буферної зони, а також контроль за ситуацією на російсько-українському кордоні за допомогою безпілотників.

Водночас Штайнмаєр наголосив на необхідності збереження територіальної цілісності України. "Ми повинні використати наші можливості, щоб забезпечити єдність України", - наводить слова міністра інформагенція dpa.

Не допустити нового розколу Європи

Глави зовнішньополітичних відомств обох держав у середу у німецькій столиці відвідали меморіал Берлінського муру з нагоди 25-річчя падіння стіни, що відзначається цього року. Вони підкреслили важливість недопущення нового розколу Європи. "Наше завдання - перешкодити тому, щоб Європа коли-небудь знову була розколота", - заявив Штайнмаєр.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.